Kid Cudi gaat naar de maan en neemt Nederlandse fans mee

Het is twaalf jaar geleden dat we voor het laatst de kans hadden om Kid Cudi live te zien spelen op Nederlandse bodem. Maar in het najaar houdt zijn To The Moon – 2022 World Tour halt in onze hoofdstad. Het toneel? AFAS Live. Tickets gaan op vrijdag 24 juni om 10:00 in de verkoop.

Kid Cudi kan terugkijken op een breed scala aan veel geprezen werk. In 2009 brak hij door met Day ‘N Nite, afkomstig van zijn debuualbum Man On The Moon: The End Of Day. Inmiddels is hij aanbeland bij Man On The Moon III en is wat hij ooit begon een drieluik geworden. De golvende en psychedelische trapbeats daarop daagden hem uit om zichzelf bloot te geven. Met indrukwekkende rapflows, maar net zo goed met melancholische zang. In zijn meeslepende gehum en unieke stemgeluid, hoorden fans dat de zanger fantaseerde over hoe het zou zijn als hij even niet meer Cudi maar gewoon weer Scott was.

Het schrijven van pijn

Toch laat zijn artistieke kant hem de laatste jaren maar weinig in de steek, vertelde hij tegen de New York Times: “De laatste tijd heb ik constand iets te zeggen. Als je ouder wordt heb je nieuwe perspectieven, je leert nieuwe dingen en er is zoveel dat je de wereld wilt vertellen. Mijn hele ding gaat over het begeleiden van de jeugd. Dat is iets dat ik ook in mijn muziek wil stoppen. Ik ben 38 jaar oud, niet 28. Wat heb ik geleerd in de afgelopen tien jaar? Waar sta ik nu psychologisch? Is mijn geestelijke gezondheid goed? Dat zijn allemaal dingen die iemand te weten kan komen door gewoon naar een Kid Cudi-album te luisteren. De jonge fans denken dat ik bovenmenselijk ben, maar ik mijn kern ben ik erg gevoelig. Ik probeer altijd mijn pijn te schrijven.”

“Ik wil zo transparant mogelijk zijn. Natuurlijk wil ik dat fans de muziek leuk vinden, maar ik wil ook dat dat een manier is om met mij in verband te komen en me te verbinden met wat ik zeg.” En waar kan dat nou beter dan tijdens een live-show? Op zondag 13 november staat Kid Cudi in AFAS Live. Vóór het zover is krijgen we wellicht al een nieuw studioalbum genaamd Entergalactic. De eerste single daarvan kwam deze maand uit en is hierboven te beluisteren. Tevens verschijnt vanaf september een geanimeerde muziekserie die hij in samenwerking met Netflix maakte.

Cudi season about to lift off, en jij kunt er onderdeel van zijn. Alle info over de show lees je hieronder.

Kid Cudi
AFAS Live
13 november (open 18:30, start show 20:00)
Reguliere tickets: € 47,05
Golden circle tickets: € 58,25
Voor VIP- en rolstoeltickets en alle andere informatie check je Greenhouse Talent.

Geplaatst door bowie op 23 juni 2022