Kevin & The Animals naar Rotterdam Ahoy met grootste show tot nu toe

Cultuur krijgt ogenschijnlijk de weer de ruimte, maar in werkelijkheid lijken de beperkingen – afstand, een maximumcapaciteit en een vroege sluitingstijd – een onwerkbare situatie op te leveren voor de podia. Kevin is, zoals hij al rapte op Animal Stories, niet van het bij de pakken neerzitten: “Laat dat hele fokking virus een alarm voor je zijn, domme rapper!”, klonk in de outro van dat album. Doorpakken dus. En al is de stip op de horizon nog zo klein, kon de Rotterdammer niet wachten met het aankondigen van zijn grootste show tot nu toe. Op 21 mei staat ‘Kevin & The Animals’ in Rotterdam Ahoy!

Kevin groeide in de afgelopen jaren uit van Rotterdams straatraptalent tot de meest gestreamde Nederlandse artiest. Hij won een Edison en vier van zijn albums stonden op de #1-positie in de album charts. In het najaar van 2021 speelde hij een uitverkochte clubtour, die live werd versterkt door The Animals. “Ik ben heel erg trots om met Kevin & The Animals in mijn eigen stad Rotterdam te staan”, laat hij weten. “Vorig jaar hebben we aan heel Nederland kunnen laten zien dat we een sterke show hadden staan. Het is tijd om dit bigger en better te doen in Ahoy.”

Kevin in Annabel, 2019. Foto door Nikki van Toorn. Tekst gaat door onder de foto.

‘Kev In Ahoy’, zoals de show ook wel gelabeld wordt, zal plaatsvinden in de RTM Stage van Rotterdam Ahoy. Daar hebben nog niet gek veel concerten plaatsgevonden. Het werd in 2020, middenin de pandemie, geopend. De state of the art-concertzaal heeft een capaciteit van 7.819 personen en heeft meerder balkons, comfortabele stoelen en een uitstekende akoestiek. Tevens is het om te bouwen tot de grootste theaterzaal van Nederland.

Impressie van de RTM Stage in Rotterdam Ahoy. Tekst gaat door onder de foto.

Met zijn kenmerkende, trage flow en gevoel voor goede melodieuze hooks kan Kevin alle kanten op. Wil je een banger of een semi-tragische love- of break-up song? Een rapper in rapmode of een hitmaker? Zijn albums kennen die balans steeds beter. In 2021 ging zijn eerste full length op Noah’s Ark getiteld Animal Stories platina met meer dan 150 miljoen streams, won hij vier FunX Awards én dropte hij al de opvolger; Grote Versnelling. Die titel doet Kevin andermaal eer aan met zijn volgende stap; een show in Rotterdam Ahoy. Op zaterdag 21 mei 2022 hopen we hem daar te checken.

De kaartverkoop start op woensdag 26 januari om 10:00. Tickets zijn er vanaf € 39,20 via Mojo.

Geplaatst door bowie op 25 januari 2022