Kemo The Blaxican – Not So Rich And Famous

Kemo The Blaxican is sinds de jaren ’90 bekend als MC van Delinquent Habits, de crew die met Tres Delinquentes een wereldhit scoorde in 1996. Sinds een paar jaar is de Mexicaans/Amerikaanse rapper weg bij Delinquent en bouwt hij aan zijn solocarrière. In 2005 kwam zijn goed ontvangen debuut Simple Plan uit, en vorig jaar bracht Kemo de opvolger Not So Rich And Famous uit op zijn eigen Dead Silence Records. De Rotterdamse labels Ampire Records en Redrum Recordz besloten samen de Europese release voor hun rekening te nemen.

Met You Know begint het album sterk. Over een dreigende track met harde drums vertelt Kemo over zijn kijk op het leven. Hij is in principe positief, maar blijft een ‘g’ uit Los Angeles waar je niet mee moet sollen. Waar in het verleden bij Delinquent Habits O.G. de (ijzersterke) productie voor zijn rekening nam zijn alle tracks op Not So Rich… door Kemo zelf geproduceerd. En de man heeft talent: van langzame bluesy tracks als A Little Rain tot het stuwende Disposition met mede-latino Q-Unique (ex-Arsonists) en het langzame 27 Different Ways; het klinkt allemaal lekker. Daarbij is Kemo is een degelijke no-nonsense MC die op zijn eigen uiteenlopende beats prima uit de voeten kan.

Not So Rich And Famous is een fijn, constant album van een veelzijdige artiest. De beats zijn zonder uitzondering smaakvol en de goed gekozen Spaanse/Zuid-Amerikaanse samples geven het album een duidelijk eigen gezicht. Kemo’s afwisseling van Engels en Spaans past perfect in het totaalplaatje en werkt verfrissend. De Californische MC is misschien Not So Rich And Famous, maar als hij dit soort albums blijft afleveren kan hij nog jaren mee.

Tracklist:
01. More Change
02. You Know
03. LCL
04. Oh No
05. A Little Rain
06. 5th Of May (Feat. Tetsuya “Weeping Willow” Nakamura)
07. Disposition (Feat. Q-Unique)
08. Rebel
09. Ugly (Feat. Sicko Soldado)
10. 27 Different Ways (Feat. Bambie Bangkok)
11. No Que No
12. Been A Long Time
13. You Ain’t The Type
14. Breathe

Meer info

Geplaatst door bowie op 23 februari 2009