Kaytranada doet het weer: de remix van de remix van Anderson .Paak’s ‘Bubblin’

Anderson .Paak bouwt de spanning rond zijn major label-debuut aardig op. Eerder dit jaar deelde hij een bericht dat hij van Dr. Dre, die zijn album aan het mixen is, had ontvangen: “Dank je wel dat ik met je shit aan de slag mag. Ik zal je niet teleurstellen”, viel te lezen in een screenshot dat .Paak maakte van een berichtje van de Aftermath-producer -en labelbaas.

Het eerste resultaat was vervolgens Bubblin’, de banger die in mei verscheen en die bijna haaks staat op alles wat .Paak daarvoor maakte. In plaats van de soulvolle of mellow benadering waar hij om bekendstaat, hoorden we hem ineens spitten op een met bas doordrenkte trapproductie. De track werd vervolgens voorzien van een couplet van Busta Rhymes en opnieuw uitgebracht als officiële remix.

Nu is er de remix van de remix: de Canadese beatsmid Kaytranada heeft besloten om te sleutelen aan de productie en zijn signatuur-geluid toe te voegen aan de track. Het nummer krijgt daardoor een fijne, nieuwe bounce, die sterk doet denken aan de sound waarmee Kaytranada opkwam. Als ‘Andy’ en ‘Kaytra’ samenwerken, krijgen we altijd een dikke track voorgeschoteld (zie bijvoorbeeld hier en hier) en dat is deze keer niet anders. Harde percussie gaat samen met weelderige soundscapes, waardoor het geheel toch een stuk luchtiger is dan het origineel.

Beluister de remix hieronder en wees – net als ons- op de uitkijk voor Oxnard Ventura, het album dat Dr. Dre nu op de mixtafel heeft liggen, maar wat nog dit jaar in de (digitale) schappen te vinden moet zijn.

Geplaatst door bowie op 26 juli 2018