KAYTRAMINÉ x Pharrell, Typhoon x Freez en Joyner Lucas x Future in deze music update

We waren druk bezig met eieren zoeken maar we zijn er weer met een music update. Deze week lichten we drie fijne collabo’s uit en de overige 17 joints moet je toch echt zelf ontdekken in de afspeellijst. Hopelijk dwingen we met deze tunes een definitieve doorbraak van de zon af.

KaytrAminé’s soundtrack voor bij de zon (maar in de regen net zo leuk om naar te luisteren)

Wat er gebeurt als Kaytranada en Aminé de krachten bundelen kregen we al een paar keer te horen – bijvoorbeeld op een van de albums van Rejjie Snow. Maar wat eruitkomt wanneer Kaytra en Pharrell samen sleutelen aan een productie? 4EVA beantwoordt beide vragen en trapt het gezamenlijke album van de Canadese producer en de rapper uit Portland af. Dat project moet in mei verschijnen, en bevat hopelijk een dansbare soundtrack voor de festivalzomer. De eerste shuffle kun je alvast inzetten terwijl de regendruppels tegen de ruiten tikken, op een beat die Kaytra’s signatuurgeluid bevat. Een voorzichtig gokje; wij gooien het album op repeat zolang de zon schijnt.

Nóg zo’n track die wat warmere temperaturen verdient, door Typhoon en Freez

Typhoon zette vlak voor de Paasdagen de studio van talkshow BEAU! geheel op z’n kop en verlegde de lat voor tv-optredens. De performance van Ala Day bleek nog maar een voorbode van – en geïnspireerd op – de video die hij voor de single schoot in Los Angeles.

Goede dingen hebben tijd nodig, dus was de video niet af op het beloofde moment, maar wát een parel is deze clip geworden. Dankzij de toegepaste technieken doet het sterk denken aan bijvoorbeeld This Is America van Childish Gambino. Ja, dit is een visual die er knetterhard uitspringt, met dank aan regisseur Shay Latukolan.

Joyner Lucas trapt met Future zijn album roll-out af

Massachusetts’ own Joyner Lucas begon afgelopen weekend de roll-out van zijn nieuwe album Not Now, I’m Busy, zijn eerste sinsd ADHD uit 2020. Op de eerste single Blackout is een flinke bijdrage te horen van niemand minder dan Future.

“I can’t hide my pain no more, this shit gon’ make me lash out,” rapt Joyner in het openingscouplet. “I ain’t playin’ games no more, I really might just blackout!” Een traptrack met een gigantische dosis energie, het past bij Future, maar klaarblijkelijk ook bij Joyner, die absoluut klaar is om het rapbeest in hem weer naar buiten te laten. Laat dat album maar komen!

Check de hele playlist – met ook nieuw werk van onder meer Cannibal Ox’ Vast Aire, Kool Keith, Freddie Konings en Drake – hieronder!

Geplaatst door bowie op 12 april 2023