Slice M Go: Kay Slice laat de boksersmentaliteit van Ghana zien

Het is al een hele tijd geleden dat Kay Slice zijn baan opgaf om volledig op zichzelf in te zetten. Nu debuutalbum From Back To Back er eindelijk aankomt, is het tijd voor een video die een mooie staalkaart geeft van wat we mogen verwachten.

Waar eerste single ‘Breeze’ fris als lentebloesem klonk, gaat ‘Slice M Go’ juist voor de broeierige funk van een lange zomeravond. Daarop gaat de Rotterdammer volop in spitmodus, met bars die gaan over het grijpen van je kansen en geloven in jezelf. “Tell ‘em I did it / Quitted my job, just to handle my business”, sluit hij zijn eerste verse met gepaste trots af.

Wat beide singles van het album gemeen hebben, is dat ze stoelen op de lessen die hij leerde door het omarmen van Ghanese muziektradities. De video onderstreept die connectie heel direct, en speelt zich volledig af in het West-Afrikaanse land. Regisseur Edward Pappoe legt vast hoe Kay zich beweegt door Jamestown, een wijk in de Ghanese hoofdstad Accra. Net als zijn thuisstad bracht die plek vele bokskampioenen voort.

“Het is een belangrijke bron van de vechtersmentaliteit van Ghanezen”, aldus de muzikant. “De video laat de day to day hustle and bustle van Ghanezen zien. Van marktverkopers tot buschauffeurs en van jonge ambitieuze boksers tot vissers en kappers. Ze zijn allen constant on the move om brood op de plank te brengen.”

Kay is blij met zijn keuze samen te werken met een lokale clipmaker, het maakt dat het geheel authentiek aanvoelt. “Je krijgt als kijker echt het gevoel dat je erbij bent. Het is verre van toeristisch. Dit is real life en ondanks de constante hustle zie je juist veel oprechte blijdschap en aanstekelijke energie.

Degenen die de voormalig Brandwerk-spitter al langer volgen, konden hem in 2019 de eerste verse en hook al live horen doen bij TV-programme De Wereld Draait Door. Nu is de track er eindelijk in zijn geheel, in aanloop naar het langverwachte album. Kay Slice: “Ik ben heel blij met het eindresultaat; de video versterkt de muziek en andersom.”

Het album From Back To Back komt op 27 januari uit. Houd onze kanalen in de gaten voor meer info tegen die tijd!

Geplaatst door Jaap van der Doelen op 23 november 2021