Josbros zegt “Rest in peace” nadat hij zijn eigen beat heeft gekilld

Josbros is terug met de nieuwe single RIP J Dilla. Een track die niet per sé een eerbetoon aan de legendarische overleden muzikant uit Detroit is, maar des te meer de rap- en productievaardigheden van die uit Nieuwegein etaleert. Net als Dilla produceert én rapt hij. Zonder een maat te verkwanselen gaat hij van start: “Rare dagen inderdaad, we moeten ermee dealen / ik sta onderaan die piramide / sorry mijn gedrag is roekeloos, vluchtstrook / we kennen geen file / vliegend door de bocht, geen rem, ik rijd op twee wielen…”

En dan moet zijn eigen drumpatroon nog invallen. Josbros produceert onder de naam Blazehoven; voor anderen, maar ook voor zichzelf. Een melancholisch blazersloopje wordt door de teksten steeds opliftender. Want hoe meer bars hij spit, hoe meer zelfvertrouwen Jos lijkt te willen uitstralen. Motto: “Ja, ik ben ‘bout that / ze kijken zuur naar me, maar ik bounce back / dit is alles wat ik zelf opgebouwd heb / luister maar een uur hoe ik zonder fout rap.”

Met verwijzingen naar Messi, Ludacris, kaassoufflé’s en de smoke die anderen niet eens willen topt hij onze favoriete track van het moment af. Uiteraard landt je dan op de cover van onze afspeellijst, en krijg je een eigen illustratie door Carlos Ribeiro. Blijf op de hoogte door erop te abonneren.

Deze week hoor je verder ook Central Cee X Lil Baby, Timmietex, CHO x Adje, Josylvio X DIKKE, Mach-Hommy en L.A. Santana.

Geplaatst door bowie op 27 mei 2024