JoeyAK is terug met zijn nieuwe EP ‘HHHK’

Vandaag is een goede dag voor liefhebbers van Nederlandse straatrap. JoeyAK dropt namelijk zijn tweede EP in krap negen maanden tijd. Na Luitenant, die hij kort na nieuwjaar dropte, is het nu tijd voor #HHHK, wat staat voor Hoofd Heet, Hart Koud. De plaat werd vernoemd naar de track Hoofd Heet, die hij afgelopen zomer met Yung Felix uitbracht.

In diezelfde zomer deed hij shows op WOO HAH! en Appelsap, waar hij twee keer alles afbrak, en was hij ook nog eens erg productief in de studio. Het resultaat daarvan is een tien tracks tellende EP, met featurings van Josylvio, Drechter, JBoy, 3robi, en JohnDo. Producties komen van onder meer Esko, JasonXM en Yung Felix.

Op #HHHK horen we een gefocuste JoeyAK, die vanuit Holendrecht op zoek is naar een weg om zijn money te verlengen. In zijn zoektocht krijgt hij van alle kanten beats toegeworpen; ijskoude trapproducties, maar ook tropische ritmes uit Braziliaanse baile-funk en Afrikaanse afrobeats. De grootste verrassing? Joey zingt meer dan ooit (check Meesterbrein!) maar houdt natuurlijk ook vast aan de stoïcijnse straatrap waar hij mee is opgekomen. Die money die hij pakt deelt hij trouwens netjes met zijn homies. Holendrecht, Holendrecht, Holendrecht!

Stream de nieuwe Artsounds-release hieronder!

Geplaatst door bowie op 12 oktober 2018