Jiri11 staat deze week op onze playlist-cover met ‘Coördinaten’

Jiri11 heeft zijn nieuwste muzikale ideeën en sicke vocale harmonieën gebundeld op een nieuw album. A Swan Song is een geconcentreerd album waarop Kaya Imani een glansrol vertolkt; de zangeres komt maar liefst twee keer door met superbelangrijke bijdragen. Deze week landt de track Coördinaten bovenaan onze playlist en daarmee op de door Carlos Ribeiro geïllustreerde cover.

Rustig vaarwater

Hoewel alle aandacht uit leek te gaan naar Ronnie Flex’ disstrack Kees Closed en de bijbehorende campagne, clipshoot en het protest, bracht zijn signee Jiri11 op dezelfde dag als dat Ronnie’s track werd gereleased een nieuw album uit. A Swan Song is de opvolger van Icarus, zijn debuut bij ADF Ent. En het is een stuk behapbaarder en lichter dan de voorganger. Waar hij daar uit een donkere periode kwam waarin hij de klappen leerde kennen die succes je kunnen geven, hoor je nu aan zijn raps dat hij in rustiger vaarwater is beland.

Jiri durft te rappen over de liefde, maar heeft ook nog steeds een hete pen. Ben Met Je is inmiddels een hit te noemen – waar Kaya Imani ook op meezong – en Coördinaten is eigenlijk de andere helft van die track. Tegen het eind van het album zet Jiri definitief een streep onder de duistere periode die aan deze plaat voorafging: “Het gaat zo goed/ Mijn psycholoog neemt niet meer op als ik bel.”

Check Coördinaten bovenaan, maar laat die afspeellijst lekker lopen en je komt ook nieuw werk tegen van onder meer Bob Uit Zuid X Zwangere Guy, Mensa en Nag X $KEER & BOO$. Van verder dan de Benelux hebben we o.a. een nieuwe Mac Miller-track, Joyner Lucas en natuurlijk een track van het Future & Metro-album. Cheers!

Stream:

Geplaatst door bowie op 26 maart 2024