Je nieuwe music-fix met o.a. Lil Baby, Ella John en Zeno staat klaar!

Ja! De zon schijnt, het is warm, het is heerlijk. Om de (vooralsnog officieuze) start van de zomer te vieren, hebben we onze Spotify-playlist weer een update gegeven. Deze week check je natuurlijk die banger van DMX, Hov en Nasir, maar er staat nog veel meer moois voor je klaar. In totaal weer twintig verse tunes, waarvan we er drie uitlichten. Geniet ervan!

 Ella John – ASFH (ft. Fosa YG)

In november 2017 bracht Ella John haar eerste EP Ofa uit. De laatste tijd valt ze nog meer op dan ooit. Ze mixt harde bars met dancehall, trap, grime en straight hiphop-beats en dat bracht haar onder meer naar de So So Lobi-sessions en de 101Barz-studio. Nu is ‘Yuh Highness’ terug met de nieuwe track ASFH. En tot welke temperatuur de meters ook mogen stijgen deze dagen, Ella blijft ijskoud: “Pomp Saigon, die para-shit maar m’n mind schoon / weet niet wie voor me hier was… producer maak m’n mic schoon!” Ook SMIB-member Fosa YG komt door met lines die weinig aan de verbeelding overlaten. “Ja, we werken hard, van die beat maak ik broodje gehakt!”

Lil Baby & Lil Durk – Voice Of The Heroes

Lil Baby is een bizar harde werker. Deze week duikt hij in onze playlist meerdere keren op; hij werkt met Joyner Lucas op diens single, stond op het album van J. Cole met een gruwelijke bijdrage en aanstaande vrijdag brengt hij een nieuw album uit in samenwerking met Lil Durk. Voice Of The Heroes heet het, en de titeltrack is al uit, inclusief video. Die is geschoten in Oakland City, Baby’s wijk in Atlanta. De twee rappers besloten uit respect voor DMX zijn postuum uitgebrachte album om hun eigen release een weekje op te schuiven. Maar nu zijn ze klaar om hun verhaal te vertellen; van jail time tot major succes. En ja, dan mag je het best even laten regenen in je eigen hood.

Zeno – Let It Rain

En over regenen gesproken! Het is nog maar tweeënhalve maand geleden dat de Brabantse Zeno zijn EP Beste Versie Van Mezelf uitbracht. Daarop stond de single Reverse met Jayh, en hij mocht ermee langs bij 3voor12 Radio. Heel lang stilblijven kan hij niet, want er is nu alweer een nieuwe tune van hem uit. In de video viert hij de band die hij met zijn vrienden heeft, en popt hij flessen in de heuvels. Ondertussen klinken er kalm getokkel en trapdrums. Dé feel good-track voor bij het huidige weertype!

Check hier alle twintig kersverse tunes in onze playlist. Abonneer en je blijft altijd op de hoogte van onze smaak. Cheers!

Geplaatst door bowie op 2 juni 2021