Je favoriete G-Unit rapper werkt met je favo Wu-member en dit is hoe het klinkt

Oké, da’s een aanname in die titel. Het kan zomaar zijn dat Lloyd Banks en Method Man helemaal niet je favorieten zijn uit bovenstaande crews, maar hey; we hadden je aandacht. Lloyd Banks is sinds zijn terugkeer onmogelijk af te remmen. Zijn The Course Of Inevitable-album groeit uit tot een reeks platen. Inmiddels maakt hij zich op voor het derde deel. Op 101 Razors is het weer ouderwets genieten van de G-Unit mc; compromisloze gangsterrap vol bedreigingen richting de concurrentie, met hulp van Method Man. Laat COTI3 maar komen!

Het klassieke geluid dat onder de PLK – Punchline King – en Mr. Mef door klinkt komt uit de koker van V Don. Die levert een een tweetonige bel om de maat, harde drums en een hypnotiserende vocal sample. Uitblinken in simpliciteit lijkt de bedoeling. Bijkomend voordeel; de twee rappers krijgen alle ademruimte om hun flow te laten swingen. Voilá; de blauwdruk van 101 Razors.

G-Unit meets Wu-Tang; het is een van de weinige keren dat die combinatie is vastgelegd op wax. De laatste keer dat wij ons kunnen herinneren was Banks ook involved, in ieder geval. De teksten zijn scherp, wat ook wel moet als je een track 101 Razors noemt. “Killer before the shine, I came up that (…) / I’m born to rhyme, make more, the corporate line / These chumps operatin’ on overtime / This is my quarter, dog, you eat what you slaughter”, rapt Banks in de openingsmaten. Om de tweede verse over te laten aan Method Man.

Dezelfde rijmklanken, compleet andere mc’s

Die kan ook een geweldige start op zijn naam schrijven zodra hij de estafettestok heeft overgenomen. Meerdere lettergrepen rijmen, allitereren en woordspelingen maken zonder het doel uit het oog te verliezen. Bovendien gebruikt hij dezelfde rijmklanken als Banks in diens eerste bars. “Legend be Boris Simon, you? Just a Busta before the Rhyme / You prima donnas like a virgin Madonna, but borderline / Bunch of borin’ lines no one fallin’ for, so fall in line!”

Het relaxte stemgeluid van beide heren, de competitieve pen game; een hele gezamenlijke mixtape van deze twee zou hoog op ons wensenlijstje staan. Dromen mag, hè?

Uiteraard staan er nog 19 andere tunes in de playlist-update van deze week. Zo springt Big Sean op een track van Larry June en Alchemist (album deze vrijdag!), hoor je een tune van Hit-Boy en Nas (albumrecensie over de nieuwe Hit-Boy volgt asap!) en heeft Jae Skeese niemand minder dan Freeway gestrikt voor een collabo. Uit de Benelux hoor je o.a. Mesy, Kingsize, Leblanco en JAZZ BRAK (interview hierrrr). Stream alles hieronder.

Geplaatst door bowie op 28 maart 2023