JAY Z’s 101: Get the f&%$ back on Spotify!

Het is alweer een jaar geleden dat JAY-Z zijn albums van streamingdiensten begon te verwijderen. Eerst alleen zijn nieuwste albums, maar al gauw was er niks meer te vinden. Geen solo-albums, geen singles, geen platen die hij opnam met R. Kelly of Kanye West en geen MTV Unplugged. Jigga is een zakenman geworden en daar zijn de fans de dupe van.

Een enkele albumtrack is terug te vinden op een obscure verzamelaar of soundtrack maar 99% van zijn oeuvre is niet op de populaire streamingdiensten terug te vinden. Hova is een zakenman en doet dit uiteraard om meer klanten voor zijn Tidal te werven maar f&%$ dat! Je fans kozen om verschillende redenen om muziek te consumeren via Spotify, Deezer of Apple Music en niet via Tidal.

Die betaalde diensten zie ik als een platform. Zoals je ooit cd, vinyl en cassette naast elkaar kon kopen. De consument heeft de keuze voor welk platform hij/zij kiest. Om Hova te horen ga ik toch niet overstappen op cassette!? Get the f&%$ back on Spotify!

De bijbehorende playlist bestaat uit 101 tracks met JAY-Z die nog wél op Spotify staan. Tracks 1 t/m 10 vormen een Top-10, de rest is redelijk random. Stream ’t snel, voordat je ’t weet maakt Jigga er Tidal-exclusives van.

Geplaatst door bowie op 21 februari 2018