Jandro’s solodebuut: langverwacht én anders dan verwacht

Jandro heeft gedropt. I repeat: Jandro heeft gedropt! Het is 17 november 2023, een dag waarop 2016 Twitter compleet gek zou gaan. Want bij het openen van Spotify nog eens in de ogen wrijven en het stond er echt: Jandro – Als Het Niet Nu Is, Wanneer Dan Wel? Om een soloproject van Jandro, 1/4 van SFB, werd jaren gesmeekt, nu is het er.

Na uitverkochte Ziggo Dome- en AFAS Live-shows te hebben gespeeld met zijn familie, vliegt Alejandro Hak nu eindelijk alleen uit. En dat erop gewacht werd en het feit dat het gebeurd is wordt gewaardeerd, laat Twitter-gebruiker KwasiJM weten: “Ik wil God bedanken, dat Jandro zijn album nog heeft gedropt terwijl ik leef. Amen.”

En waar velen wellicht verwachten dat hij een (melodisch) trapalbum zou brengen, gaat de Haagse artiest right in zijn feels. Over akoestische gitaren en zingt hij een vrouw toe zonder er doekjes om te winden. “Girl, stuur je location / Let’s make love in mijn Mercedes / Tell me where, en ik haal je op / Schat, ik ben een ster, kan de straat niet op!” En die zin vat eigenlijk perfect samen wat Jandro gemaakt heeft. Hij heeft lief, maar terwijl hij in de ondoordringbare vrouwelijke ogen kijkt, kan hij het niet laten om ook nog even op te scheppen.

Net als André 3000 heeft hij geweigerd een rapalbum te maken. Dit is simpelweg waar hij met zijn hoofd zit nu. Hij spint zijn naastenliefde en struggles uit over slow jams. En als Spanker dan ook nog bewijst dat een foute hit als Stereo Love als sample te flippen is zonder corny te worden, tja. Dan kunnen we niet anders dan met alle liefde accepteren dat Jandro geen trapplaat gemaakt heeft. Daar zal bij SFB wel weer genoeg ruimte voor komen.

Stream:

Geplaatst door bowie op 17 november 2023