The Jam part II

2e party dit jaar van the boombap onder de naam: The Jam de vorige keer was er gekozen voor een kleine locatie in Amsterdam maar nu werd het groots aangepakt en was de locatie: paradiso. In de kleine bovenzaal kon je: Shockwave, Deams, Boomoperators, dj Mass en dj Edzon aan het werk zien en in de grote zaal waren het vooral bboys die de zaal rockte: The Storm & Jazzy Project en Les Ballets C. de la B.

Paradiso was vol gestroomd en in de boombap-zaal werden dope beats gedropt en onder leiding van host: Mxstr ,kwamen de boomoperators uit Eindhoven on stage. Bestaande uit: 2 dj’s en 1 mc deden ze hun ding. Ik vond het zelf niet echt een geweldige show of het nou door het slechte geluid kwam of het lauwe publiek dat niet in beweging kon komen wie zal het zeggen. De beats waren wel nice though mischien moet ik ze nog eens tjekken voor een 2e opinion want hun nummers op plaat vond ik wel vrij dope.

In de grote zaal was Les ballets C. de la B. bezig, shit zag er erg ill en origineel uit deze breaker gebruikte zijn moves in de vorm van een toneelstuk op het ene moment was er een strijkkwartet te horen en opeens waren er breakbeats het publiek hypte ook volledig bij sommige moves.

Dan terug naar de boombap-zaal waar Deams & Shockwave om de beurt on stage stonden. Deams deed eigenlijk een identieke show zoals hij die 2 weken eerder gaf in Den Haag er was dus weinig verrassendst te ontdekken in de show van Deams. Het had allemaal wel wat doper gemogen van mij maar de meeste headz vonden zijn show wel goed. Shockwave zag ik voor de 1e keer en zijn live nummers zaten goed in mekaar en het publiek was eindelijk een beetje live.

Even weg uit de drukte en weer terug naar de grote zaal waar The Storm & Jazzy Project waren begonnen aan een virtuoze show met echt veel humor. Zo battelde The Storm zijn "schaduw" op een groot scherm waar allerlei beelden voorbij schoten een erg dope gezicht. Dit was een van de doopste break shows die ik gezien had 2 thumbs up!!!! Daarna draaiden Wix en Real veel dope platen aan mekaar en ook hier was de zaal overvol, ook waren er nog veel bboys die op het lege podium gingen breaken erg dope gezicht. Op zicht was het dus allemaal wel dope alleen was het er te crowded wat het allemaal een beetje lastig maakte om van de ene naar de andere zaal te komen en de live acts vielen een beetje tegen maar het kan natuurlijk ook gewoon liggen aan mijn hoge verwachtingen 3e keer scheepsrecht?

Fixtures
Hoogtepunt : the Storm & Jazzy Project
Dieptepunt : de drukte
Bier: 4,00
Wc: 0,-
Garderobe: 2,-
Fotograferen: Ja
Geluid: redelijk
Bezoekers:1500
Damage: 29,50 incl. lidmaatschap
Cijfer: 8-

Geplaatst door bowie op 31 december 2001