Jadakiss

Jadakiss is een rapper die gemengde gevoelens teweeg brengt. Als MC wordt hij best door veel mensen gewaardeerd maar de collabo's die hij doet zijn af en toe zeer twijfelachtig (denk aan Jennifer Lopez, Mariah Carey…). Deze man zou op 14 juni in de Melkweg staan met als support act Pimp-A-Clawz.

Volgens de Melkweg site zouden de deuren om 20.30 opengaan en de shows om 21.30 beginnen. Het zou zeer verbazingwekkend zijn als dit ook daadwerkelijk zou gebeuren dus bij aankomst om 21.20 en na enig wachten dreigde het programma al uit te gaan lopen. Normaal gesproken niet zo’n probleem maar met DJ Collabo achter de decks toch even flink door de zure appel bijten. Het bleek dat ditmaal de bouncers zowel bij de deur als achter de draaitafels te vinden waren, want de tracks die hij (overwegend van CD) draaide waren voornamelijk bounce/club dingen die mij persoonlijk totaal niet boeien. Een paar verdwaalde oldschool plaatjes in zijn set maakten het iets makkelijker verteerbaar. De DJ set werd door DJ Chuckie, welbekend van de RMXCRW, overgenomen en die ging op dezelfde toer door. Volgens mij weet ik nu ongeveer hoe het er op een Urbantown aan toe gaat. Omstreeks half 11 kondigde Ambush, ook bekend van de RMXCRW, aan dat de support act ging beginnen.
Over Pimp-A-Clawz kan ik vrij kort zijn. Het was een show die op zich best strak was, althans de tracks klonken goed. Aardige bijkomstigheid was een dame die met George Bush masker ging strippen. Na het ontdoen van het masker en het ontbloten van haar, zo te zien echte, borsten verliet ze het podium weer en de show ging door. Gastoptredens van de Cityhawks, Big Mic en anderen maakten het een afwisselende show, maar het publiek liep er niet echt warm voor. Misschien leek het allemaal een beetje té veel op Amerikaanse rap (denk aan Lil Jon etc.).
Daarna werd er weer gebounced via de draaitafels tot een uur of half twaalf. Opvallend veel dames gingen de backstageruimte in en uit voor het optreden en waarschijnlijk niet alleen voor een handtekening van de uit Yonkers, New York afkomstige rapper.
Toen was het tijd om Jadakiss het podium op te halen. Hij werd vooruitgegaan door een crew van ongeveer 10 mensen waaronden ook Sheek Louch, die met zijn enorme voorkomen alsmede met zijn on point lyrics indruk maakte. Een dope intro gevolgd door de binnekomst van Jay to the Mwah volgde. Het was duidelijk dat het publiek voor deze man was gekomen, want aan love van de mensen ontbrak het niet. Jada spitte (gelukkig) rustig waardoor zijn stemgeluid de hele show goed bleef en hij vertrouwd klonk. Tussen de nummers niet te veel gelul en een goeie samenwerking tussen Sheek, Jada en nog 2 andere backup MC’s zorgde ervoor dat het een strakke dope show was waarin veel hits & classics voorbij zoals “We Gon’ Make It”, “Made You Look remix”, “Time’s Up”. Voor de dames was er natuurlijk “Knock Yourself Out” en “Kiss Me”. Ook deed Sheek nog een paar tracks van zijn album wat volgens Mr. D-Block op 9 augustus 2005 uit moet komen en die tracks waren ook best dope. Heel vet was dat hij het publiek insprong en zijn rhymes deed en gewoon met zijn iced out wrist weer terug op het podium kwam. De laatste echte track van Jadakiss was het oerdope “Why” van zijn “Kiss Of Death” album.
Het einde van de show was een beetje raar. Op een gegeven moment werd er gevraagd “What part of the show is this?” waarop Sheek Louch luidkeels begon te schreeuwen “Fuck G-unit”. De Melkweg reageerde daarop door te schreeuwen het ermee eens te zijn. Sheek herhaalde dat een aantal maal waarna hij een disstrack naar 50 Cent deed. Daarbovenop deed Jadakiss nog een schepje door “Checkmate”, oftewel zijn aanval richting de halve euro/dollar live te doen. Netjes, strak, niks op aan te merken, maar toen kwam het. De laatste tijd heb ik wel meer meegemaakt dat er ladies het podium opgeroepen werden en dat er nog een laatste track gedaan werd met schuddende konten on stage. Dit keer werd alleen de helft gedaan. Dames werden verzocht het podium op te komen als ze wilden “party-en” met Jada en zijn crew waarna de hele entourage richting de backstage vertrok zonder een afscheidswoord gedaan te hebben. Aan DJ Collabo de eer om ons de deur uit te bouncen, zodat de mannen bij de deur dat niet hoefden te doen…

Fixtures:
Hoogtepunt: Sheek Louch in het publiek en de strakke show van Jada en Sheek
Dieptepunt: de Urbantown vibe & tracks van de DJ’s
Bier: 1,80
WC: gratuit
Fotograferen: Jawel
Geluid: Redelijk
Bezoekers: ca. 500
Damage: 24,50
Cijfer: 6,5

Geplaatst door bowie op 19 juni 2005