J Hus is terug en voert onze music update aan met ‘It’s Crazy’

Drie jaar zijn er verstreken sinds de release van zijn veelgeprezen tweede studioalbum Big Conspiracy. Maar sinds die plaat verscheen heeft J Hus zich bewust op de achergrond gehouden, waardoor fans met spanning uitkeken naar een terugkeer. Afgelopen weekend was het zover; zijn rentree is een feit met It’s Crazy. Die voert onze nieuwe music update aan op Spotify.

Een meeslepende, op drill geënte track, waarop J Hus razendsnel schakelt tussen het straatleven van tooen en zijn geestelijke gezondheid van vandaag. Thema’s als spiritualiteit worden niet geschuwd.

In de openingsregels van de track reflecteert J Hus op de interne strijd waarmee hij wordt geconfronteerd. Het erkennen van zijn innerlijke demonen heeft hem geholpen lastige beslissingen te maken. Openhartig vertelt hij drie van de zes duivels in hem te hebben losgelaten; een intens en persoonlijk proces, net als deze track. Hij navigeert de luisteraar door de complexiteit van zijn emoties en ervaringen.

Dat doet soms een beetje demonisch aan. Maar de mc vindt zijn kracht. Hij pullt op in een zwarte Mercedes, verwijzend naar de iconische zin uit zijn single Did You See: “Came in a black Benz, left in a white one.” Hij wordt omringd door een legioen van homies, terwijl hij in de camera staart en er een stoffig gevecht uitbreekt met gezagsdragers. Op de muur is de zin ‘Don’t Say Militancy’ te lezen, de slagzin die Hus in de aanloop naar deze release al op zijn social media-kanalen plaatste.

Het is te te hopen dat hij in een goede space is, en weer geheel opgeladen om de wereld te zegenen met een nieuwe full length.

Naast J Hus hebben we deze week ook nieuwe muziek van ZWARTEWATER ft. JAZZ BRAK, Lil Durk, GloRilla, Rory ft. Jay Electronica en meer. Check de hele playlist hieronder.

Geplaatst door bowie op 29 mei 2023