Ivorian Doll, Vince Staples, Gil en nog 17 tunes die je deze week moet horen

Ook deze week zijn we weer door onze persoonlijke release radar, de door Spotify gecureerde playlists én diverse albumreleases gestruind om voor jou de twintig beste tunes op een rijtje te zetten. De selectie van deze week is te vinden als je helemaal naar beneden scrollt in dit artikel. Maar vergeet niet eerst de drie picks te checken die we uitlichten voor je. Enjoy!

Ivorian Doll – Boss

Ze werd al aangekondigd door WOO HAH!, en haar optreden in de Beekse Bergen zal niet verlopen zonder dat Ivorian Doll nieuwe muziek door de speakers laat klinken. Vanuit haar YouTube-carrière stapte ze een paar jaar geleden over naar het rappen. Laat je niet foolen door de vorige zin en de zooi aan Nederlandse YouTube-sterren die het rappen hebben geprobeerd en jammerlijk faalden. Deze dame uit het oosten van Londen rapt namelijk drillbeats vol met passie en vuur. Op het nieuwe Boss levert producer Gotcha een ratelende hi-hat-partij en verwrongen effecten. Ivorian Doll houdt ondertussen geen adempauze, wanneer ze het heeft over de hoeveelheid tijd die ze doorbrengt in de studio en haar persoonlijke en artistieke overwinningen van de laatste tijd. Een van de shows waar we het meest naar uitkijken komende zomer!

Vince Staples – ROSE STREET

Hij deelt al speldenprikken uit over zijn nieuwe album sinds zijn laatste uitkwam, maar nu heeft Vince Staples bekendgemaakt dat Ramona Park Broke My Heart verschijnt op 8 april. Dat ging gepaard met het delen van het artwork én een nieuwe video. In de visuals voor ROSE STREET kijkt de rapper uit Long Beach vanaf een rots over de oceaan. “Ik krijg vaak de leugen te horen dat het leven is wat je er zelf van maakt. Meer dan tien jaar is het grootste deel van mijn werk een bloemlezing geweest van wat ik als mijn thuis beschouwde. Nu heb ik me gerealiseerd dat het verder reikt dan locatie”, schrijft Staples op social media. “Ik heb het nut van thuis onderzocht. Veiligheid. Comfort. Betekenis. Het antwoord. Het excuus. Ontgroeien is niet langer blindelings liefhebben. ‘Ramona Park Broke My Heart’ is het verhaal van die groei,’ voegde hij eraan toe.

Gil – Rendez-Vous

Virgil van Dijk en Winne sloegen de handen ineen voor een project waarmee ze Nederlands rap-, zang- en producertalent. Samen met JBL produceerden ze een plaat genaamd Side By Side, waarop ze vocalisten aan beatmakers koppelden. Dat levert spannende combinaties op. Zo deed BeatSmith zijn naam eer aan door een sfeervolle maar harde productie te maken en te teamen met Gil. Na de opmaat strooit de mc drie minuten lang met bars. Een refrein is niet nodig: “Dit is geen contest, kom gewoon een beetje rappen hier, vroeg geen concert.” Daaromheen worden onder meer Hakan Şükür, Steve Jobs, Mr. Probz, Touzani, Jack van Gelder, James Hunt en Meek Mill verwerkt in punches. Tussen al die namedropping horen we ook wat persoonlijke touches. Banger!

De hele playlist-update check je hieronder! Abonneer jezelf op de playlist en blijf altijd up-to-date.

Geplaatst door bowie op 29 maart 2022