Islander Festival

ClubRisk en Art of Dance zijn verantwoordelijk voor het opzetten van het evenement dat 24 juli 2004 zal gaan plaatsvinden. Dit houd in dat er naast hiphop ook house op het festival zal zijn en deze muziekstromen zijn onderverdeeld in de verschillende tenten op het terrein. Het terrein is ook wel bekend van eerdere “Drum Rhythm” feesten namelijk de kop van het Java-eiland te Amsterdam. Van 12:00 tot 24:00 uur zullen verschillende artiesten het publiek entertainen voor het schamele bedrag van 39,95 euro. Hieronder even dieper uitgelicht wat je zowel deze dag kan verwachten….

ClubRisk host het hoofdpodium – Celebrating 10 Years of RealHouseMusic! De line-up van dit podium belichaamt de afgelopen tien jaar ClubRisk. Leuk voor de houseliefhebbers, minder interessant voor de lezer van Hiphopinjesmoel.

Luvdancin, de soulvolle dochter van ClubRisk, host het tweede podium – Future Soul Music! Het concept van ClubRisk begon drie jaar geleden in de Paradiso met NewYork-garage in de grote zaal. Tegenwoordig staat Luvdancin voor alle soulvolle stromingen. Er klinkt een brede mix van oldskool en nieuwe muziek die je weet te raken, meesleept en niet meer loslaat. Op Islander komt de geschiedenis van Luvdancin samen op een podium. Exclusief deze zomer staat hier niet alleen Kenny Dope * bekend van zijn hiphop mixtapes, ook de legende *Jazzy Jeff laat horen waarom hij nog steeds de beste DJ van de wereld mag heten. “Back Together” Ron Carroll brengt met zijn krachtige gospel vocalen en Chigaco house een indrukwekkende one-man-show. DJ Spinna laat met zijn future soul het geluid van de toekomst horen. Dit podium is niet compleet zonder Mr Luvdancin zelf – Cassie 6. Met artiesten als onze eigen royal vocaliste Lex Empress zet hij een unieke cross-over neer tussen vinyl en live. De platen van DJ’s Leroy (Paradisoul) en Edo Salgado nemen je mee naar een hoger niveau. Als zij draaien heb je geen keuze meer dan dansen en genieten. MC Gary “the Guru” is hier de gastheer van de avond.

ROKJESOKSOF vult het derde podium – Next level hiphop that roks je fokking soks of!
De heren van het frisse en altijd lekkere Appelsap hosten deze ruimte met hun nieuwe concept. Het is hiphop maar anders, anders maar hiphop. Bij Rok je soks of denk je aan partytracks met hier en daar een tintje rock en pop. De residents Pusha Mau en SP ontbreken hier niet net als DJ Mr. Wix. Rok je soks of gaat mee met het internationale niveau van Islander: niemand minder dan de wederhelft van de legendarische hiphop groep Gangstarr oftewel DJ Premier. Verder kan je DJ Spinbad verwachten die eind jaren tachtig met zijn legendarische mixtapes bewees dat hij zich mocht meten met de grote hiphophelden der aarde. Ook komt CL Smooth langs die zijn act zonder Pete Rock ook prima weet neer te zetten. Dit podium is de plek waar je van begin tot eind los gaat. Sweet screaming hostess Melodee & MC Fit zwepen hier artiesten en publiek op indien dit nodig mocht zijn.

Jimmy Woo podium – The exclusive club in Amsterdam, Islander heeft de primeur van de eerste outdoor appearance van deze club. In korte tijd werd de Jimmy Woo een regelrechte sensatie in uitgaand Nederland. De internationale allure en het geluid van een uitzonderlijk hoge kwaliteit zorgen ervoor dat deze club zich mag meten met de beste van de wereld. De muziek is eclectisch en uplifting, dansbaar en boven alles opzwepend. Hier draaien een greep uit de Woo residents DJ Manga, WannabeaStar & Miss Behave en Hitmeister D, die allen hebben bijgedragen in het enorme succes van de Amsterdamse club. Ze worden ondersteund door Antal – de drijvende kracht achter Rush Hour, “Mr Dancetracks” Ewout, en het jongste talent dat in de Woo draait – Tom Trago. Drew MC is muzikaal begeleider van dit podium.

Nogmaals de Line-up in een duidelijke vorm:

CLUB RISK MAINSTAGE
Celebrating 10 Years of RealHouseMusic!
Carl Craig Live (Detroit, USA)!
Derrick May (Detroit, USA) & Dimitri (back2back!)
Benny Roderigues
Eric de Man (decks, EFX, live!)
Derrick Carter (Chicago, USA)
Roog & Erick E (back2back!)
Martin Solveig (Fr) feat Jay Sebag (NYC, USA)
Laidback Luke
Brian S
Hosted by MC Marxman.

LUVDANCIN’
Future Soul Music!
Kenny Dope (Masters at Work, NYC, USA)
Jazzy Jeff (Philadelphia, USA)
Ron Carroll (Chicago, USA)
Cassie 6 feat. Lex Empress
Leroy
DJ Spinna (NYC, USA)
Edo Salgado
Hosted by MC Gary (Legends of the Underground)

ROK JE SOKS OF
Next level hiphop that roks je fokking soks of
DJ Premier (USA)
CL Smooth Live (USA)
DJ Spinbad (USA)
SP
The Partysquad
Mr. Wix
Pusha Mau
Hosted by MC Melodee & MC Fit.

JIMMY WOO
The dopest club in Amsterdam.
Real El Canario
DJ Manga
Hitmeister D
Antal
WannabeaStar & Miss Behave
Tom Trago
Ewout
Hosted by Drew MC

Meer Info:
http://www.islander.nl
http://www.clubrisk.nl

Geplaatst door bowie op 20 juli 2004