De derde online beatbattle in de reeks van #HIJSBEATS2 zal worden gejureerd door Ramiks. Deze Arkboy bracht in 2014 de EP Wrijving uit in samenwerking met Aziz, en leverde producties voor onder meer Murda’s EP Goeie Dingen en Hef’s albums Papierwerk en 13. Daarnaast bracht hij vorig jaar nog Blijven uit, een eigen nummer uit voor zijn overleden moeder. Eind deze maand sturen we ‘m alle #HIJSBEATS2 inzendingen van maart, dus we spraken hem alvast over beatbattles en waar hij op gaat letten.

Aziz & Ramiks - Persfoto 4 - Ramiks (door Ali Mousavi & LeRoi3)

“Ja, ik heb wel eens meegedaan, maar dan niet online”, antwoordt Stephan Boers a.k.a. Ramiks op de vraag of hij weleens deelnam aan beatbattles. “Ik kom zelf uit Groningen. Daar werd wel eens wat georganiseerd. Zelf won ik nooit, maar het motiveerde me wel heel erg om dan nog meer en nóg hardere beats te gaan maken.”
Wat hij vindt van een online beatbattle: “Erg tof! Iedereen die aan het produceren is kan zo laten zien en horen wat hij kan en er zullen vast wel weer dope samenwerkingen uit ontstaan. Een tof podium voor de beatmakers is altijd goed.”

“Ik vind het tof als ik in elke productie kan horen dat jij het bent, een soort trademark dus.”

Over het niveau van de producers in Nederland is Ramiks, die eveneens meewerkte aan New Wave, enorm te spreken. “Het is echt sick! Er zijn zoveel gasten die bezig zijn met internationale dingen. Die brug is geslagen en mensen uit Amerika en Engeland die maar wat graag hierheen komen om beats te shoppen of samen te werken met Nederlandse producers… Ik neem aan dat dat genoeg zegt over het niveau hier in Nederland.”
Opkomend talent kan deze maand weer bij HIJS terecht om te laten zien wat ze kunnen. De geuploade beats in de #HIJSBEATS2 Dropzone sturen we vervolgens door naar Ramiks, die ze gaat beoordelen: “Los van of het technisch in orde is vind ik het belangrijk om een bepaalde stijl te horen. Ik vind het tof als ik in elke productie kan horen dat jij het bent, een soort trademark dus.”

Zelf is de Noah’s Ark-producer op dit moment bezig met veel muziek. “Veel verschillende projecten, ook wat losse tracks. Ik heb een groot deel van Murda’s album gedaan dat binnenkort zal uitkomen en voor de rest is het nog even afwachten wat uit zal gaan komen en wat niet. Ik kan er dus nog niet al te veel over vertellen, maar er komen genoeg leuke dingen aan!”

Wil jij dat Ramiks jóuw beat beoordeelt en kans maken op een AKAI MPC Touch, een interview op HIJS én meeproduceren aan het nieuwe #HIJSBEATS2 album? Doe via deze link mee met de online beatbattle.

Kans maken op een nóg sicker prijzenpakket met daarin een AKAI MPC Touch, een Akai Advance 25 Keyboard én Akai RPM 500 studiomonitoren plus een interview én meeproduceren aan het album? Schrijf je dan in voor de instore workshop met Deaux Nuts op 26 maart in KEYMUSIC Utrecht via deze link!

Alle info over #HIJSBEATS2 lees je hier.

Meer Interviews