Een verjaardagsfeestje geven anno 2020? Natuurlijk kan dat. Het Hiphop Journaal buigt wél mee met de corona-maatregelen en past zich erop aan. De clubtour is tot een nader te bepalen periode uitgesteld, maar de drie dj’s gaan wel hun 1-jarig bestaan vieren. Aanstaande vrijdag, 25 september, staan ze op het terras van Club Smederij in Tilburg en ze nemen ook nog een special guest mee!

Het Hiphop Journaal bestaat uit De Manager, Johannes IV en Bowie. Drie Tilburgers die elkaar vonden in gezamenlijke passies; dj’en en hiphop. Ze speelden al op onder meer Eurosonic/Noorderslag en als support van Hef tijdens diens Op In Rook-tour. Het moest de opmaat zijn naar een eigen tour vol speciale gastoptredens en gruwelijk harde dj-sets, maar toen kwam Corona om de hoek kijken. Op 17 juli stonden ze voor een uitverkochte set op het terras van Club Smederij in hun thuisstad. Dat beviel zo goed, dat ze besloten om ook hun eerste jubileum daar te vieren.

“Als je als organisatie één jaar bestaat, moet je dat vieren. Júist in deze tijd”, legt Dirk Stolk alias De Manager uit. “Rare tijden vragen om creatieve oplossingen, dus gaan we terug naar Club Smederij om je toch een beetje dat clubgevoel te geven. Na de uitverkochte try-out in juli hebben we de avond helemaal gefinetuned. Niet alleen hebben we beter geluid op het terras, maar draaien we ook een langere set en hebben we voor de liefhebbers die op standje 11 willen luisteren gratis koptelefoons beschikbaar.” De hele avond draaien de drie mannen de hardste Nederlandse hiphop; van Opgezwolle-classics tot nieuwe hits van Kevin en ADF Samski. Maar ze duiken tijdens hun sets ook de diepte in, waardoor je remixes, verrassende edits, exclusives en bijvoorbeeld 101 Barz-sessies kunt horen.

En dat is niet alles. Er komt namelijk ook een live-act spelen dit keer. Na zijn snoeiharde 101 Barz-sessie en de Zwolle Remix die hij afgelopen zomer dropte, komt NESS (Dubbelfroesgang, Fakkelteit Recordings) naar Tilburg. “Toen we in Hedon stonden, hadden we NESS als surprise act in zijn thuisstad. Nu komt hij naar ons om een set te spelen. Wij zijn erg gecharmeerd van hem, en hij is down met ons, dus het is logisch om hem een plek te bieden op de eerste verjaardag van Het Hiphop Journaal.”

Tickets voor het 1-jarig bestaan van Het Hiphop Journaal zijn hier te koop. Voor € 9,- reserveer je een tweepersoonstafel, voor € 16,- kun je met vier personen komen zitten. De avond duurt van 19:00 tot 23:30. De organisatie leeft de corona-maatregelen van het RIVM na en gaat er vanuit dat je dat als bezoeker ook doet.

Meer Interviews, Nieuws