Op 20 november is de finale van de Grote Prijs van Rotterdam. In de aanloop naar het sluitstuk van de competitie voor divers muzikaal talent in de havenstad spreken we met alle finalisten in de categorie Urban. Wie zijn ze, wat doen ze en hoe kijken zij naar de Grote Prijs van Rotterdam? Ze zullen tegen elkaar strijden in LantarenVenster en de eerste prijswinnaar wint maar liefst € 1000,-, een masterclass, een fotoshoot en optredens. Dit keer richten we de spotlight op de formatie WatWatIs.

Sena grote popprijs Rotterdam 2016

Ey boys, stel jezelf eens kort voor?
“Allereerst een shoutout naar HIJS voor jullie support sinds dag één! Wij zijn WatWatIs, bestaande uit Ruwhel (MC), Yellow (MC) en DJ Jonchi. Wij werken al jaren samen maar sinds mei 2015 onder de naam WatWatIs. Dit was het moment dat muziek voor ons een andere betekenis kreeg. Sindsdien is ons doel om positiviteit te verspreiden door middel van onze muziek.”

Waarom hebben jullie meegedaan met de Grote Prijs van Rotterdam?
“Vorig jaar deden we ook mee en toen hebben we helaas de finale niet gehaald. De feedback was dat onze tracks dope waren, maar onze stage-performance nog niet helemaal. We zijn inmiddels een jaar verder, dus ook een jaar ervaring rijker en we zijn van mening dat we er dit jaar wel klaar voor zijn.”

Wat heeft het traject jullie tot nu toe opgeleverd?
“De lat ligt erg hoog. De concurrenten zijn stuk voor stuk sterk in wat zij doen. En dit motiveert ons juist om nog beter te worden. Wat wij erg interessant vonden zijn de tips die wij hebben gekregen over marketing.”

“Vorig jaar zijn wij afgewezen op onze stage-performance terwijl dat nu een van onze sterkste eigenschappen is.”

Waarom verdienen jullie de Grote Prijs van Rotterdam?
“We hebben een lang pad moeten bewandelen om de artiesten te worden die wij vandaag de dag zijn. We hebben heel veel te maken gehad met afwijzingen, zowel in ons persoonlijke leven als met onze muziek. Maar in plaats van op te geven trekken wij lering uit elke situatie en heeft dat ons juist gemotiveerd om te groeien. Vorig jaar zijn wij afgewezen op onze stage-performance terwijl dat nu een van onze sterkste eigenschappen is. Dat gecombineerd met de boodschap die wij brengen maakt onze muziek een winnaarsformule.”

Wat kunnen we van jullie verwachten in de finale aanstaande zaterdag?
“Zoals echte Rotterdammers dat zeggen: Geen woorden, maar daden. Kom dus vooral kijken op 20 november zodat jij kan zien waarom wij de Grote Prijs van Rotterdam verdienen.”

Naast de vier hoofdprijzen is er een publieksprijs van € 250,- per categorie. Stem op jouw favoriet via de Sena Grote Prijs van Rotterdam Facebook-pagina. Voor kaarten ga je naar de site van LantarenVenster. Voor meer info over de wedstrijd ga je naar deze website. Als je je stem uitbrengt door in het facebookevent van jouw favoriet in de wedstrijd op ‘+gaan’ te klikken, dan maak je kans op kaarten voor Run The Trap w/ What So Not.

Meer Interviews, Rotterdam