Inschrijving Grote Prijs geopend

Met ingang van deze editie introduceert de Grote Prijs een online publieksstemming gedurende het hele jaar. Publiek en fans kunnen voor het eerst in de 26-jarige historie van de competitie hun favoriet direct de Grote Prijs in stemmen. Na iedere competitieronde worden de stemmen gereset en kunnen acts opnieuw een ronde verder gestemd worden. Dat gebeurt via de artiestenpagina’s op groteprijsvan.nl, waar iedere deelnemer een eigen pagina heeft met muziek, video, foto en bio. De acts met de meeste stemmen gaan automatisch een ronde verder. De overige acts worden als vanouds geselecteerd door de vakjury.

Er zijn drie verschillende categorieën: hiphop, singer/songwriter en bands. Deelnemers maken -naast een finaleplek in Paradiso en de Melkweg- kans op 5.000 euro, een videoclip, festivaloptredens, studiotijd, professionele coaching én een glanzende beker. 

De kwartfinales vinden plaats door het hele land in mei en juni, de halve finales in september. De finales van de Grote Prijs van Nederland 2012 vinden plaats op zaterdag 8 december in Paradiso en de Melkweg (Amsterdam).

Voor inschrijven en meer info check hier