In hoge rotatie: Just X Diggy Dex, Evidence, Spanker, Cordae en meer

Iedere week updaten we onze Spotify-playlist met tunes die op dat moment het meest over de speakers klinken bij onze redactieleden thuis en op kantoor. De update van deze week zit vol met verrassende namen en collabo’s.

Evidence back!

Zo is er de vrij onverwachte terugkeer van Evidence, die zijn nieuwe album aankondigde voor deze zomer. Unlearning Vol. 1 verschijnt op 25 juni en zal naast zijn eigen producties ook onder meer beats van Alchemist, Nottz, Mr. Green en Daringer bevatten. De surprise release van single Better You ging gepaard met de door Stephen Vanasco geregisseerde video vol contrasten. De sinistere drums van Alchemist gaan hand in hand met de persoonlijke reflecties van Evidence. Reken daar de prachtige video bij, featurings van onder meer Fly Anakin, Boldy James en Conway en kom tot de conclusie dat die plaat weer een voltreffer kan zijn.

Spanker zet de top van NL op één track

Spanker presenteerde een all star line-up op zijn eerste single onder zijn eigen Legendary Sound-imprint. Kevin, Idaly, Murda, Hef en Frenna assisteren hem op Eigenaar, een possecut waarop de mannen elkaar afwisselen voordat je de verse beseft. “Of je gaat eten, of je wordt gegeten”, is het mantra. In één track regelt hij voor alle toppers een plekje en laat de producer tegelijkertijd ook de veelzijdigheid van rapstijlen die er in die top verborgen zitten horen. Mannen die continu op grote hits vol zomerse hits springen, gaan nu terug naar de basis; rappen op dikke beats.

Just onderweg naar een solo-EP met nieuwe single

Just bewandelt het solopad, onderweg naar een EP op het label van vriend Engel. De basis voor die track lag al heel lang op de plank volgens DJ Native, maar Just besloot er vakkundig het stof af te blazen, de juiste mensen in te schakelen en er een echt liedje van te maken. Niet Te Laat is een zeer persoonlijk nummer en gaat over moeite hebben met jezelf en jezelf daarop bestraffen. Just schreef het na twee jaar therapie, dat hem veel opleverde. Het zware proces was waardevol, voor de rapper maar ook voor zijn publiek. De single mag er namelijk zijn. In de video waarmee hij de track aankondigde, is alleen zijn couplet te horen; voor de hele single inclusief bijdrage van Diggy Dex verwijzen we je door naar de playlist hieronder.

Deze drie en nog zeventien andere tunes van het moment (o.a. Cordae X Q-Tip, Big2 X Winne X Raw Roets en WAWA X Sevn Alias) check je hieronder.

Geplaatst door bowie op 29 april 2021