Immortal Technique – Revolutionary Vol. 2

Immortal Technique is geboren in een legerhospitaal in Zuid-Amerika. Ondanks dat hij op jonge leeftijd naar Harlem is verhuisd en daardoor het leven in een derdewereldland heeft ontlopen, is zijn leven niet over rozen gegaan. Met als dieptepunt een gevangenisstraf van een jaar na een vechtpartij in zijn tweede jaar op Penn State University. Het hele proces rond de veroordeling van Immortal Technique was verdacht en het was duidelijk dat een zwarte jongen uit de grote stad niet geaccepteerd werd in een voornamelijk witte University maatschappij. Veel van zijn teksten gaan ook over zijn belevingen, of over zijn visies op zaken die in de wereld spelen. Immortal Technique kan qua stijl ook het best tussen politiek gegageerde MC’s als Chuck D, Paris en Mr Lif geplaatst worden.

Nummers met titels als t;Peruvian Cocain, Industrial Revolution en Crossing the Boundary spreken boekdelen. Peruvian Cocain is een geweldige posse-cut waar iedere MC een deel van de weg die cocaïne aflegt van Zuid-Amerika tot aan de lokale dealer in de steden van de USA behandelt. De beat heeft een latin-achtige feel die precies bij het nummer past. 4th Branch laat heel mooi zien hoe de media de waarheid verdraait, voornamelijk met het oog op de beslissingen van de overheid. Immortal Technique rijmt erg fijn, zijn stem is aangenaam en hij brengt de boodschap met goede woordkeuzes en rijmschema’s. De beats zijn veelal aan de trage kant, maar klinken zwaar, en lijken de enige manier om de inhoud van Tech’s teksten te begeleiden.

Uitschieter op dit album is toch Industrial Revolution dit nummer is niet voor niets speciaal op een bekender label op 12" single uitgebracht. Zelfs The Source kon niet om de teksten van Immortal Technique heen waardoor hij de Quotable of the month kreeg toegewezen:
I want fifty three million dollars for my collar stand
like the Bush administration gave to the Taliban
and fuck packing grams nigga, learn to speak and behave
you wanna spend twenty years as a government slave
two million people in prison keep the government paid
stuck in a six block eight cell alive in the grave

Dit ondersteund met een rustig pianodeuntje en een rustige drumlijn maakt dit gewoon een heerlijk nummer dat een zware lading met zich meedraagt.

Eigenlijk zijn er geen nummers waar echt iets op aan te merken valt op dit album. Of je Immortal Technique goed vindt, hangt af van het feit of je het met zijn standpunten eens bent of niet. Kan je jezelf inleven in de standpunten van Immortal Technique dan is dit album een absolute aanrader, maar als je niet echt gecharmeerd bent van de revolutie die Technique teweeg probeert te brengen dan kan je hem beter links laten liggen, want het hele album draait enkel om de inhoud van de teksten.

Tracklist:
01. Intro
02. Point of No Return
03. Peruvian Cocaine feat. C-Rayz Walz, Pumpkinhead, Lou Cypher, Tonedeff, Diabolic en Poison Pen
04. Harlem Streets
05. Obnoxious
06. The Message & The Money
07. Industrial Revolution feat. DJ Roc Raida
08. Crossing the Boundary
09. Sierra Meastra
10. The 4th Branch
11. Internally Bleeding
12. Homeland and Hiphop feat. Mumia Abu Jamal
13. The Cause of Death
14. Freedom of Speech
15. Leaving the Past
16. Truth’s Razor
17. You Never Know feat. Jean Grea
18. One (Remix) feat. Akir

Meer info: http://www.viperrecords.com/

Geplaatst door bowie op 1 januari 2004