IJskoude bars en kille(r) beats: de hiphoptracks die je door de winter gaan slepen

De gevoelstemperatuur is gedaald, de sjaals en mutsen zijn weer tevoorschijn getoverd en het zware schoeisel kan weer aan de voeten. Uiteraard staan we klaar met een bijbehorende soundtrack. Dit is niet zomaar een playlist met rapnummers over de sneeuw over de winter; ze zijn een bewijs van de eelzijdigheid en creativiteit van ons favoriete genre.

Artiesten als Ludacris en Kanye West hebben de kilte van het seizoen omgezet in tekstueel goud en ons hiphoptracks gegeven die de winter en de koudste ervaringen in dat seizoen beschrijven. Jeezy, die zich vroeger ‘The Snowman’ liet dopen en Gucci Mane die een hit scoorde met Icy hebben laten zien dat raps over de sneeuw (en ander wit poeder dan sneeuw) net zo cool kunnen zijn als het seizoen zelf. En ook bij Lijpe ,die maar liefst drie keer te horen is, is het een van zijn favoriete thema’s; de winterdagen.

Trek je meest warme Parka aan, trek die veters van je Timbz strak aan, fix je muts en maak een wandeling(etje) door de kilte met deze playlist over je koptelefoon. Bars net zo koud als het weer!

Geplaatst door bowie op 9 januari 2024