Elke autorit wordt beter met ‘2 P’z in a Pod’ van Larry June en Jay Worthy

Liefhebbers die ervan dromen om van San Francisco naar Los Angeles (of andersom) te rijden over de Highway 1? Begin te sparen, je droom-huurauto te manifesteren én de hotelovernachtingen te boeken. De soundtrack is in ieder geval al gemaakt: 2 P’z in the Pod van Jay Worthy en Larry June.

Dat zijn twee rappers uit die plaatsen respectievelijk, met beiden een oude ziel. Aanvankelijk was het plan om de plaat executive te laten produceren door Westside Gunn, maar het is Sean House van LNDN DRGS die de twee mc’s in het zadel hept met gladde trompetpartijen, dromigere toetsen en vrij dansende percussie. Vanilla Cream zet op die manier de toon om het goede leven te schetsen. Even later horen we diepere G-funk beats en de falsetto van Cee Lo Green; wie had gedacht dat het zou werken? En dan zijn we pas bij track 3.

Larry en Jay zijn niet de meest technische mc’s en zowel zij als House vinden nergens het wiel opnieuw uit, maar 2 P’z in a Pod is een geweldige westcoast-plaat geworden. Het draait hier om de sfeer; de soul en g-funk samen in een blender levert een makkelijk luisterbaar album op.

Soms lijkt het alsof je letterlijk anno eind jaren ’80 de Bay Area instapt. Een featuring van collega-pimp Roc Marciano van de east coast en klassieke vocaalsamples in de hooks toppen het geheel af. Minpunten zijn er nauwelijks, op het bijzonder slecht afgemixte couplet van Jim Jones na.

Top-ingrediënten zijn de producties en de chemie tussen de rappers. Een funky soulish-hiphopplaat die gaat werken op je roadtrips, maar het ongetwijfeld ook goed doet als je ’s avonds van je werk in Amsterdam terugrijdt naar Abcoude. Of waar dan ook. Elke autorit gaat beter worden van 2 P’z in a Pod.

Stream:

Geplaatst door bowie op 7 april 2022