ICONS Live: Ja Rule & Ashanti vieren Pinksteren in Spangen

Wie herinnert zich nog het optreden van Eminem in de Amsterdam ArenA, met onder meer Cypress Hill en Xzibit als support acts? Wie was erbij toen Kanye en Jigga samen de Gelredome afbraken als Watch The Throne? En gooi jezelf in de comments als je bij het legendarische optreden was dat Biggie ooit gaf in De Kuip! Deze zomer keren hiphop en r&b terug naar de stadions. Zo kondigde OH MY! Festival De Kuip aan als nieuwe locatie voor de komende jaren, en is met Pinksteren nog een ander Rotterdams stadion het decor van een speciale show; ICONS Live in het Sparta Stadion a.k.a. Het Kasteel.

ICONS Live is een feest voor mensen die hun muzikale jeugd beleefden in de jaren ’90 en ’00. Op de eerste twee dagen treden er diverse guilty pleasure- en houseacts op. Voor meer informatie daarover verwijzen we je naar de website. Op dag drie, de zondag en tevens eerste Pinksterdag, is het tijd voor een groot r&b-festijn, gehost door DJ Superior. De kans is groot dat je op die dag Mezmerize, Foolish, Always On Time en Happy gaat horen, want Ja Rule en Ashanti headlinen de bill!

Zondag 5 juni vindt er dus een uniek dubbel-optreden plaats van het duo, dat nooit eerder in deze opstelling optrad in Nederland. Los van elkaar scoorden ze al grote hits, maar toen ze eenmaal op elkaars platen sprongen, waren ze helemaal een tijd lang niet weg te denken uit de charts.

Ashanti over hun samenwerking, tegen Fat Joe: “Onze chemie was zo ill! We hebben nooit een serieuze relatie gehad. Sterker nog; dat is nooit een ding geweest. Maar we konden elkaar soms maanden niet zien, geboekt worden door een awardshow en op het podium performen alsof we de hele dag samen hadden gerepeteerd. Meestal matchten onze outfits dan ook nog eens met elkaar. Het is eigenlijk gek om zo’n chemie te hebben met iemand met wie je geen liefdesrelatie hebt.”

Ze worden vergezeld door Dru Hill, die in voltallige bezetting inclusief vijftienkoppige band naar Rotterdam zullen afreizen om hun 25-jarig bestaan te vieren. Sisqo, onderdeel van die groep, zal ook eigen hits spelen. Het rijtje internationale acts wordt afgesloten door Blackstreet, die het door Dr. Dre geproduceerde No Diggity door Het Kasteel zullen laten klappen. Het Nederlandse r&b-tintje komt van de mannen van Re-Play.

Pre-registratie voor de tickets is nu geopend, alle info over het event lees je op de website.

Geplaatst door bowie op 1 februari 2022