HSMC hiphop finalisten bekend

Afgelopen zaterdag 26 maart vond de voorronde van de High school Music Competition (HSMC) plaats in het Dolhuis in Dordrecht. Hier namen Straatciatella, Flow & Co, Dsi-bel Zolarsem, Siroc en Turboglad en de band PLeaSe! het tegen elkaar op voor een plek in de finale. Flow & Co en Dsi-bel Zolarsem wonnen de juryprijs en PLeaSe! kreeg de wildcard voor de finale.

Tijdens de finale op 24 april in het Paard van Troje, Den Haag moeten de acts een nieuw nummer maken van het winnende gedicht van de Doe Maar, Dicht Maar gedichtenwedstrijd en ze komen met een nummer naar keuze en hun bewerking van het gedicht op de cd School’s Out!

Winnaar van de finale krijgt onder andere optredens door binnen- en buitenland en een workshop door een bekende artiest. Publieksprijswinnaars van de voorronde Siroc en Turboglad krijgen een optreden op het festival New Attraction.

De HSMC is een door de Zuid-Hollandse Popunie bedacht en ontwikkeld project voor jongeren tussen de 12 en 19. Het bestaat uit een muziekcompetitie, een gedichtenwedstrijd en de promotie cd “School’s Out!”

Meer info