Off The Hook

“Off The Hook” gaat verder als alleen rap-acts programmeren maar is een meer complete hiphop party. In de lounge worden bboys uitgenodigd om hun atletische kunsten te laten zien, graffiti maakt een groot deel uit van de decoratie en turntablism, de kunst van de draaitafels, is ook standaard aanwezig.
Ditmaal zijn er 3, waarvan 2 Amerikaanse, rap-acts (Ciph Barker & troops, Dos-Noun en iCon the MicKING) en een turntable act (Gruesome Twosome) present op “Off The Hook”.

Gruesome Twosome (turntable set)
DJ Optimus en Vindictiv vormen samen het DJ duo “Gruesome Twosome”. Ze werken onder andere samen met DJ Grazzhoppa uit België in de DJ bigband. Daarnaast vormen zij samen met DJ Mace uit Tilburg de Digheads. Optimus is een hardcore hiphop fan die naar aanleiding van het horen van DJ Knowhow en Jeff op de radio zijn interesse in scratchen omzette naar skills. DJ Vindictiv is al sinds begin jaren 90 bezig met hiphop en rond 1995 besloot hij om allround hiphop DJ te worden.
Hun show bestaat uit mixing, scratching en juggling, kortom een allround hiphop DJ show!
Meer info: http://www.realtablist.com

Dos-Noun (USA)
Een freestyle rap beest is het. Hij staat bekend om zijn energeiek live shows. Hij heeft in Chicago, New York, Philadelphia en Pittsburgh gewoond en houdt het meest van Pittsburgh. Met meerdere albums op zijn naam (Paper Animals, Compelling en de EP “It can’t be wrong”), zal hij nu Nederland ook weer komen opzoeken. Normaal gesproken boekt hij zijn eigen solo tours in Europa maar ditmaal heeft hij een speciale gast meegenomen.
Meer info: http://www.manifestmusic.net

iCon the MicKING (USA)
Deze man uit Philadelphia, neef van PackFM uit NYC, heeft teveel titels op zijn naam staan om hier te noemen. Als battle rapper heeft hij al veel carrières kapotgemaakt maar sinds 2003 is hij zich gaan richten op het maken van songs.
Ook iCon heeft inmiddels een aantal kwaliteisreleases gemaakt. Naast de albums/EP’s “Music For Bootleggas”, “Rent Money Music” en “Intricate Spectrum” bracht hij ook twee singles uit met gastappearances van PackFM, Tonedeff en C-Rayz Walz.
Meer info: http://www.iconthemicking.com

Ciph Barker & troops
Begonnen met Lingwistikz liet hij al horen dat hij wat te zeggen had. Een rauwe stem met een boodschap op een harde beat is de meest simpele omschrijving van Ciph Barker. Hij maakt deel uit van het Godz Wrath productieteam, dat al tracks maakte voor mensen als Killah Priest, Tragedy Khadafi en meer Amerikaanse collega’s. Samen met zijn troops Retlines, Ashes Baboe en Sin zal Ciph zijn visie op de wereld uitbrengen op het guerilla album “Zoominati”. Op Off The Hook zal de Zoominati crew laten zien dat niet alleen in de studio hun ding doen maar ook live de boel afbreken.
Meer info: http://www.superchargerrecords.com

Audio:
Ciph Barker
iCON the Mic King
Dos-Noun

Off The Hook
Lokatie: Paard van Troje, Prinsestraat 12, Den Haag
Datum: 24 november 2006
Tijd: 23.00u
Entree: € 8,- excl.servicekosten
Website: www.paard.nl of www.hiphopinjesmoel.nl

Geplaatst door bowie op 21 november 2006