Hoe Haïtiaanse en Belgische broederschap nu onze afspeellijst domineren

Onze Spotify-playlist kent weer een sicke update. Iedere week laten we je op die plek onze twintig favoriete songs van het moment horen en deze keer hebben we gekozen voor nieuwe muziek van Cardi B, Kanye West X André 3000, Belly en Cozz. We lichten er weer drie tracks van uit voor je. Lees hieronder en scroll helemaal door naar beneden om alle twintig tunes achter elkaar te draaien. En zoals Adèle het zegt; niet shufflen, we doen ons best op deze playlists. 😉

Kaytranada – $payforhaiti (ft. Mach-Hommy)

De laatste die je waarschijnlijk op een beat van Kaytranada wil horen? Waarschijnlijk Mach-Hommy. Tot nu, want de twee artiesten uit Haïti hebben met $payforhaiti een geweldige samenwerking afgeleverd. Je hoort Mach zeldzaam flowen over een uptempo productie. Hij rapt zelfs in het Creools, wat hun afkomst op een groovy manier onderstreept. Zodra hij terugwisselt naar het Engels, is zijn eerste zin: “I told my n____ pray for Haiti, and he told me take the ‘r’ out.!”

Hoewel de situatie in Haïti natuurlijk embarmelijk is voor velen en de rapper het belang van geld naar het gebied sturen aankaart, is de track allesbehalve zwaar. Sterker nog; we kunnen niet wachten op meer dansbaars van deze onverwachte maar heerlijk werkende combo.

Nag – LOW PROFILE (ft. Zwangere Guy)

De Vlaamse mc Nag is er nog altijd. Na platen onder de Eigen Makelij-vlag, een album met Lefto en vorig jaar nog een EP met Title bracht hij deze week op zijn verjaardag een nieuwe plaat uit. Op QUATSCH flowt ‘Nasty Nag’ soepel op laid back-beats, cloudy trap en zwaar rollende bassen. Richting het einde van de plaat is er LOW PROFILE, waarop hij een zinsnede van The Whooliganz uitbreidt met zijn eigen visie. Over hoe je zo chill mogelijk beweegt en toch volledige controle kunt hebben, terwijl je ook nog eens wil doen wat je het liefste doet. Het is een eeuwige balans, maar hij gaat ernaar op zoek samen met Zwangere Guy, op een dromerige jazzy boombapplaat. We like.

Pusha T – Misfit Toys (ft. Mako)

Het is alweer drie jaar geleden dat Pusha T’s classic (yeah, calling it) verscheen. Nu is er een nieuwe track. Geen single van zijn aankomende plaat met Kanye en The Neptunes, maar een samenwerking met LA-based muzikant Mako. Misfit Toys is de leadsingle van de soundtrack van Arcane, de nieuwe Netflix-serie die gebaseerd is op de game League Of Legends. Het is de eerste track waarop Pusha is te horen als lead artist sinds 2019. Dit jaar was hij nog te horen op twee tracks van Pop Smoke’s album Faith, en Jungle Mantra van Divine. Iedere keer als we nieuwe lettergrepen uit zijn mond horen komen, groeit de honger naar die nieuwe full length. Psst: meer over Push lees je later deze week op deze site…

Check alle twintig tunes van het moment volgens de HIJS-redactie hier. En hoewel we richting de tijd gaan waarin je per mail wordt bestookt met tariefverhogingen, blijft abonneren op onze playlist geheel gratis.

Geplaatst door bowie op 23 november 2021