HipHopInJeSmoel presents: Relevant Elements

Hiphopparty Relevant Elements in OJV de Koornbeurs te Delft

O.J.V. De Koornbeurs organiseert 25 januari i.s.m. Soul Control en www.hiphopinjesmoel.nl de hiphopparty Relevant Elements. Enge Mannen, DJ Nemon en Rauf (Nijmegen), Dutchman (Rotterdam), Lingwistikz en DJ DBS (Den Haag) staan garant voor een avond underground hiphop. De avond wordt gehost door Maximus Prime en na afloop van de optredens is er een open mic sessie.

Adres: OJV De Koornbeurs, Voldersgracht 1, Delft
Entree: 3 euro
Aanvang: 21:00
Einde: 03:00

Enge Mannen bestaat uit Meneer Ruys, Fritz Bomb en DJ Nemon. Deze Nijmeegse formatie is nog niet zo heel lang bij elkaar, maar afzonderlijk draaien ze al een tijdje mee. De veelzijdige Meneer Ruys heeft humoristische en duistere raps en weet het publiek als geen ander te boeien met zijn sterke podiumpresentatie. Meneer Ruys bracht al eerder in eigen beheer Iets Met Dolby uit en was gastrapper op CD’s van o.a. Casto en Mach & Jesse. Fritz Bomb werkte voorheen met de formatie VL en leverde bijdrages aan de CD Vinofsofie van Vino. Fritz Bomb is ook te horen op de Meervoudig Onverzadigd Vet (2002) met Bombmelding en staat hij op de Beat In De Box compilaties.

DJ Nemon is al sinds 1998 resident DJ van Doornroosje en draaide op Jungle Galaxy, Millennium Party, Splosh Festival en draaide in het voorprogramma van o.a. Company Flow, Arsonists, The Pharcyde en Ugly Duckling.

Dutchman komt uit de buitenwijken van Vlissingen en woont tegenwoordig in Rotterdam. Hij maakt underground hiphop, beïnvloedt door Jedi Mind Tricks and Brooklyn Academy. Dutchman toerde met VSOP. Zijn nummer Self Esteem featuring Grimlock kreeg airplay in HipHop 120 van KINK FM. Momenteel werkt Dutchman aan zijn eerste EP.

Lingwistikz is een Haags en Zoetermeerse hiphop groep bestaande uit Cipher Synister, Joe Banz en DJ Special O en Producer Beat Butcher. Lingwistikz zijn onderdeel van het Haagse collectief Supreme Court waarmee een debuut album is uitgebracht. Verder bracht Lingwistikz de demo EP Punchin’ with Lines uit. Na vele energieke performances en goede CD recensies uit verschillende hoeken is binnen een korte tijd een hype reputatie opgebouwd. Optreden zit in het hart van elke rapper en daar stoppen ze dan ook veel energie in. Lingwistikz zetten een strakke, hype, energieke show neer met veel afwisseling aangevuld met turntablism. Lingwistikz stond o.a. op Koninginnenach, Back to Planet Rock, Splosh Festival, Oeral Festival, Hague hiphop festival en stond in het voorprogramma van de Amerikaanse groep Akrobatik

DJ DBS is al actief sinds ’89 en draaide op Dirty Decibels (Delft), Bomb the Planet (Den Haag), Hague hiphop (Den Haag) en Whatz Juicy (Leiden). Maar ook buiten de regio van Splosh in Flevoland tot Planet Rock in Eindhoven. Naast Nederland treedt deze Haagse DJ ook in Duitsland op. Onlangs heeft hij Mixtape (CD) Volume 7 uitgebracht samen met DJ Special O.

R.A.U.F. Da SchiZoFreNiA is een solorapper, woonachtig in Nijmegen en houdt zich bezig met duistere underground hiphop. R.A.U.F. geeft een voorproefje van zijn debuutalbum waar hij momenteel hard aan werkt.

Er is geen voorverkoop dus wees op tijd!

Geplaatst door bowie op 9 december 2002