HipHopInJeSmoel Ja Wat Dan!

Stukje HIJS geschiedenis. Tjek it out!

Sinds 1999 actief op het internet en nu uitgegroeid tot een van de meest zeer uitgebreide hip hop websites van Nederland. 

Rond 1999 besloot ik een hip hop website te gaan maken waarop verslagen van voornamelijk nederhop parties en veel foto’s te zien waren, de geboorte van hiphopinjesmoel was een feit. De periode die toen volgde was het afgaan van heel veel parties. Onder het motto “party till ya drop” reisde ik heel Nederland door om verslag te doen van parties waar Nederhop gedropt werd. Je moet dan denken aan White Wolf, Osdorp Posse en West Klan. Of een party nou was in Schagen of in Maastricht; ik checkte echt alles. In die periode werd ook “Fotoland” gelanceerd en ik vond dat ze bijna hetzelfde deden als HIJS dus dat vond ik niet echt opschieten. Ik besloot daarop om de site uit te gaan breiden met graffiti en b-boy pics. De site zag er grafisch gezien niet echt dope uit maar gelukkig kon ik vaak op hulp rekenen van andere headz, zoals bijvoorbeeld Venz, zodat het er allemaal nog een beetje uitzag. Nederhop kon me steeds minder interesseren en ik besloot om maar eens verder te gaan kijken wat er zoal gebeurde op hip hop gebied in Nederland. Tijd later waren er naast Nederhop ook aardig wat reviews te lezen van artiesten uit het buitenland die Nederland aandeden, je moet dan denken aan Mobb Deep en bijvoorbeeld Eminem

De site was rond 2000 aan vervanging toe en Soar wilde de gehele site wel opnieuw gaan designen. Toen dit gebeurd was kwamen de eerste recensies online en deze werden geschreven door Ciquon en Cypher. Verder dropte Soar ook zijn eigen graffiti op HIJS, wat tot een dope collectie heeft geleid. Naast de eerder genoemde onderdelen bestond HIJS nu ook uit interviews, videomateriaal en een linksectie. Ongeveer in 2001 werd er een forum in elkaar gezet door Spadeace en het aantal mensen die nu aan HIJS werkten stond op 4. Niet echt veel later kregen we steun van me broer Rauf die me zou gaan assisteren bij het afnemen van interviews en het maken van reviews. Ondertussen had ik besloten om het gehele Nederhop gedeelte van de website af te halen en vetste pics te geven aan “Fotoland”.

Om aan te geven dat ik een serieuze weg wilde gaan inslaan besloot ik om een domein aan te vragen en voortaan konden de online headz ons checken op: www.hiphopinjesmoel.nl. De hoogtepunten voor HIJS in 2001 waren de interviews die gedaan werden op Planet Rock met onder andere J-Zone en D-Stroy en het filmen van de nationale breakdance kampioenschappen. In 2002 besloten Cypher en Ciquon zich op de achtergrond te houden en bleven Rauf en ik zelf over om de site verder up-to-date te houden.

We hadden plannen om een eigen HIJS party te gaan organiseren maar dit wilde niet echt vlotten tot dat wij werden benadert door “Backstage” of wij daar niet iets dergelijks wilde organiseren, na een kort gesprek werd de knoop doorgehakt en besloten we om niet gewoon een party te organiseren maar een geheel festival. Onder de naam SPLOSH (http://splosh.hiphopinjesmoel.nl ) zou het festival op 25 mei 2002 gaan plaatsvinden en met onder andere Relax, Opgezwolle, Raymzter, Codewoord, Climax en Lingwistikz was het een zeer dope line-up.

Ongeveer 2 maanden geleden sprak Sores ons aan dat het maar weer eens tijd zou moeten worden voor een geheel nieuwe site en dat hij bereid zou zijn deze te gaan ontwikkelen met steun van de rest van het "peleton". Het “peleton” werd weer verder uitgebreid en zag er als volgt uit: Loki, Pete the Pornkid, JST, Dap, Mizou, Spadeace, Yid, Rauf, Lepricon, Sores en Rule. Als je dit nu leest betekend het dat je op de vernieuwde HIJS site zit en ik zou zeggen kijk maar welke nieuwe rubrieken er zijn bij gekomen! HipHopInJeSmoel Ja Wat Dan!

Geplaatst door bowie op 29 augustus 2002