HipHopHuis presenteert eigen korte film tijdens de nieuwe hiphopavond WORD!

HipHopHuis heeft de handen ineengeslagen met Koala Koncepts, om een video te laten maken die de organisatie en de hiphopcultuur in de breedte te laten zien. Dat heeft geresulteerd in ‘Home Of The Brave’, een visueel gedicht met medewerking van meesterpoëet The Legendary Black Ice en vele Rotterdamse sleutelfiguren. Op zondag 25 november wordt de drie minuten durende short movie gepresenteerd tijdens de eerste editie van WORD! in LantarenVenster te Rotterdam.

Door de tomeloze inzet van Koala Koncepts en de vele gezichten uit de achterban van HipHopHuis is het project uitgegroeid tot een prachtig document, waarin de drang om hiphop in al haar vormen te laten zien de boventoon voert. De short movie bevat een bonte verzameling portretten van artiesten en groepen uit de community die gezamenlijk één statement neerzetten en de typische Rotterdamse trots uitstralen. Sleutelfiguren als Winne, Tjon Rockon, Elten Kiene, Stacii Samidin, Malique Mohamud, Derek Otte, Khalid Amakran en vele anderen hebben hun medewerking verleend en daarmee is Home Of The Brave een hommage aan de hiphopcultuur geworden, gemonteerd onder een ijzersterke performance van The Legendary Black Ice. De bliksemsnelle montage zoomt in op diverse disciplines en zowel oude legendes als nieuwe beoefenaars en is daardoor een krachtig en tijdloos videodocument geworden.

Op zondag 25 november wordt de film geprimeurd tijdens de allereerste editie van WORD!, het nieuwe hiphopprogramma van MC JR en LantarenVenster. Daar worden vanaf 15:30 de beste hiphopfilms vertoond, omlijst met live optredens, dans en een panelgesprek, dat eveneens mede mogelijk wordt gemaakt door HipHopHuis. Dichter, Malique Mohamud en Vivien Waszink gaan in gesprek over de staat en de toekomst van lyricism in hiphop. Ook is er een optreden van Kevtendencies en er wordt afgesloten met een set van DJ Ray Escobar. De entree bedraagt € 9,50 en alle informatie en tickets kun je vinden op de website van LantarenVenster.

 

Geplaatst door bowie op 15 november 2018