Hiphophuis Foundation zet hiphop op de kaart in Rotterdam.

Het hiphophuis heeft verschillende functies:
Op het gebied van breakdance is er een groot aanbod: workshops, masterclasses, vrije trainingen en lessen op maat: Voor jongens van 8 tot 14 jaar is er de’boys class’. Verder zijn er lessen voor beginners. Breakers die al wat langer meedraaien kunnen kiezen tussen stijl of powermoves. Meisjes kunnen ongestoord hun ding doen tijdens de les speciaal voor b-girls. Breakers van elk niveau komen drie keer per week samen tijdens de vrije trainingen. Deze trainingen zijn gratis met de Foundation-pas. Deze pas krijgen alle leerlingen gratis. Anderen kunnen hem tegen betaling aanschaffen. Ook verschaft deze pas korting op andere activiteiten van het hiphophuis zoals masterclasses of ‘Gimme a Break’, de breakdance jam in Nighttown.

Naast dit uitgebreide aanbod voor breakers is er ook het een en ander te doen voor mc’s en dj’s. Dit programma verzorgt ‘On the Move’, het hiphop project dat wekelijks Pier ‘80 in Delfshaven vult met hiphop beats. Er zijn mc en dj workshops, open mic avonden en wekelijks is er een jam sessie waarbij alle hiphop elementen elkaar ontmoeten.
De weekenden zijn vrijgehouden van programmering zodat Rotterdamse dans of rap groepen die willen oefenen voor een voorstelling de ruimte exclusief voor hun groep kunnen reserveren. Ook is er ruimte om in te spelen op de aanwezigheid van buitenlandse hiphop helden, die hun kennis willen delen met de Rotterdamse jeugd in de vorm van masterclasses.
De deuren van het hiphophuis staan open voor een ieder die hiphop een warm hart toedraagt. Er komt een televisie met een grote collectie breakdance videobanden, een computer met toegang tot het internet en er is altijd iemand aanwezig om informatie te geven over breakdance evenementen in binnen en buitenland.

In de nabije toekomst zal ’ Foundation’ een samenwerking opzetten tussen de SKVR en verschillende breakdance crews en organisaties om breakdance docenten in bijvoorbeeld buurthuizen bij te scholen in het lesgeven. Na afloop van dit traject hebben ze een EHBO diploma en een certifikaat. Hiernaast liggen er nog een aantal plannen die het komende jaar uitgevoerd zullen worden.
Tijdens het International Breakdance Event op 31 augustus gaat het hiphophuis open. Met de aanwezigheid van heel breakdancend Nederland en een aantal kopstukken uit de hele wereld is dit het moment bij uitstek om te laten zien waar Rotterdam voor staat.

Meer info: http://www.hiphophuis.nl

Geplaatst door bowie op 7 september 2002