Hiphopevents genoeg in Rotterdam komend weekend

Op vrijdag 14 oktober is Grounds weer het podium voor een nieuwe Can I Kick It avond. In de eerste editie van het nieuwe seizoen zet de Refreshed Band de muziek van Jay-Z centraal. De belangrijkste gastmuzikant is Akwasi  Winne, wiens muziek tijdens deze avond door de band samenvloeit met die van Jay-Z. Door arrangeur en dirigent Antonio Ballestin zal de hiphop live on stage samensmelten met klassieke muziek. Overige aanwezige artiesten zijn rapper Jay Colin, zangeres Laise Sanches en percussionist Camillo Silva. Esperanzah is de host, Cutnice en Mixturess zijn de dj’s en VJ Kratata zorgt voor de visuals.

Update: Winne is helaas ziek en zijn vervanger is Akwasi

Diezelfde avond kun je ook terecht in jazzclub Bird waar DJ Spinna een set zal verzorgen tijdens het Birdfest, dat zowel op vrijdag als zaterdag een gevarieerd programma heeft. Geheel in lijn met Birdfest is deze genredoorbrekende dj te gast om funk, soul, jazz, hiphop en dance met elkaar te mixen. Ook is er een anderhalf uur durend interview met Spinna.

Zaterdag 15 oktober is Soweto Kinch te gast in Grounds. Deze Brit is zowel jazzsaxofonist als rapper en hij mengt jazz, hiphop, Afrikaanse muziek en spoken word in zijn muziek. Vorig jaar kwam zijn meest recente album The New Emancipation uit. Voor Birdfest op zaterdag en het optreden van Soweto Kinch in Grounds zijn ook combitickets te koop.  

Pic door Mista Sweet

Zondag 16 oktober is het in Nieuwe Oogst tijd voor de top van de Amerikaanse underground met Random Axe. Dit supertrio bestaande uit Sean Price, Guilty Simpson en Black Milk bracht dit jaar het eerste groepsalbum uit en doet nu Rotterdam-Zuid aan voor een optreden. Het voorprogramma wordt verzorgd door de ROTTZ-formatie 1Duidig.

Tickets en info Can I Kick It.

Tickets en info Birdfest.

Tickets en info Soweto Kinch.

Tickets en info Random Axe.