Hiphop Weekend in WMDC (Rotterdam)

Aankomend weekend staat WMDC in Rotterdam in het teken van hiphop. Op zondag worden de prestigieuze Edisons uitgereikt en in het kader van dit evenement zijn er deze dag diverse activiteiten. Vrijdag kan je al in de WMDC terecht voor Can I Kick It? en zondag zijn er workshops van een aantal grote namen uit de Nederlandse hiphopscene.

De organisatie van het tweemaandelijkse Can I Kick It? weet altijd interessante namen te strikken. Zo kwamen in het verleden onder andere GMB, Vieira, Pan Afrikanz, Esperanza, Neo & Manu en De Dichter al eens langs voor een optreden. Komende vrijdag zal dit lijstje aangevuld worden met de Rotterdamse mc’s Dion Masé en Unknown Eye. De getalenteerde zangeres Joya Mooi uit Deventer zal deze avond ook aanwezig zijn en ongetwijfeld tracks van haar cd Hard Melk laten horen. Onderdeel van de avond is ook RE:FRESHED waarbij artiesten en live muzikanten met elkaars muziek aan de slag gaan. Tijdens deze uitwisseling ontstaat een nieuwe interpretatie van bestaande muziek. De band is een formatie van topmuzikanten uit diverse Rotterdamse hiphop- en soulbands onder leiding van Furlan Williams. Daarnaast een open mic sessie en showcases van Bianca Pinas en Manouschka.

De zondagmiddag staat in het teken van een heuse masterclass van artiesten van Nederlands grootste hiphoplabels Top Notch en Noah’s Ark. Winne en Jiggy Djé zullen de fijne kneepjes van het schrijven van rijms delen met geïnteresseerden. SirOJ en FS Green doen tijdens de workshop ‘Bouw je eigen beat’ hun geheimen uit de doeken om jong talent te stimuleren. De workshop zit helaas al vol, maar je kan wel langskomen om te kijken hoe het er aan toe gaat.

Wat? Can I Kick It?
Waar? WMDC Rotterdam
Showtime? vrijdag 1 oktober, 20:30
Tickets? €3
Meer info? http://www.wmdc.nl/

Wat? Masterclass Winne & Jiggy Djé, SirOJ & FS Green
Waar? WMDC Rotterdam
Showtime? zondag 3 oktober, 14:30
Tickets? Gratis!
Meer info? http://www.wmdc.nl/

Foto Dion Masé door Vincent van der Does, foto SirOJ door Joel Frijhoff

Geplaatst door bowie op 28 september 2010