Hiphop In Je Smoel presenteert deze herfst de ALL CAPS podcast over street art

Het najaar van 2022 staat onder meer in het teken van de HIJStakkies podcast, waarmee we richting de street art bewegen. Het koude seizoen opent met een reeks ALL CAPS specials. Tijdens het street art-festival werden diverse paneldiscussies en talks opgenomen die nu als podcast worden aangeboden. Wil je meer weten over de laatste ontwikkelingen op het gebied van deze kunstvorm, nieuwe technieken en materialen, een Q&A checken met een internationale kunstenaar of het verhaal achter de toename van street art in de musea? Check de HIJStakkies ALL CAPS specials. Iedere woensdag op je favoriete streaming of podcast app!

De start met street art als verrijking van de stad

In de eerste aflevering van de HIJStakkies ALL CAPS specials gaat cultuurjournalist Jaap van der Doelen in gesprek met Marthe Heltzel (beleidsadviseur Kunst & Creatieve Industrie bij Gemeente Rotterdam) curator en organisator van het Bredase Blind Walls Gallery Dennis Elbers en beeldend kunstenaar Ricardo van Zwol. Over hoe street art een muur, een woning, een wijk en een stad kan verrijken en kan dienen als citymarketing. Daarnaast hoor je over het belang van een portfolio, hoe bewoners te overtuigen van een ontwerp, het behoud én de vergankelijkheid van een schildering en de vrijheid van de kunstenaars binnen een opdracht.

De podcast werd live voor publiek opgenomen tijdens het Insight-programma van street art-festival ALL CAPS te Rotterdam. Veel luisterplezier!

Geplaatst door bowie op 12 oktober 2022