Hiphop In Je Smoel gaat nieuwe fase in en lanceert nieuwe look en site!

Hiphop In Je Smoel verandert van uiterlijk. In 2022 is er hard gewerkt aan een nieuwe website en daar horen ook nieuwe logo’s en onderdelen bij. De website staat nu meer in dienst van de hiphopliefhebber. Kom je voor de dagelijkse magazine-updates? Of check je onze site alleen voor de agenda? Of ben je, net als wij, een groot street art-liefhebber? No worries, je kunt alles binnen één klik vinden.

Bij de lancering van de nieuwe website worden ook de nieuwe logo’s gepresenteerd. Zowel het logo van Hiphop In Je Smoel als van street art-departement Rewriters010 hebben een metamorfose ondergaan. Zo stapt HIJS af van het lettertype dat ze jarenlang voerden. “Het nieuwe lettertype is uitdagender en past beter bij deze tijd. Daarnaast hebben we nu een rond logo, waardoor het meer symmetrisch is. Daar leent de shuriken, de iconische werpster dat al jaren ons beeldmerk is, zich perfect voor. Het Rewriters010-logo is eveneens rond geworden, zo komen de beeldmerken dichter bij elkaar. Dat zorgt voor eenheid.”

Nieuwe featurings zijn er ook te vinden op de website van het hiphopplatform, dat inmiddels 23 jaar bestaat. Zo zijn er bepaalde functies belangrijker geworden. “We hebben een gigantisch archief opgebouwd sinds 1999. Alles is terug te vinden met onze verbeterde zoekfunctie. Daarnaast kunnen bezoekers nu zelf items insturen voor de scriptiebank en onze agenda. Ook daarbinnen is de zoekfunctie verstevigd. En eveneens nieuw: het onderdeel podcasts, dat een prominente plek krijgt op de website.” Naast het uitgeven van podcasts, produceert Hiphop In Je Smoel er zelf ook een aantal. Om de lancering van het nieuwe uiterlijk te vieren is de eerste aflevering van een nieuwe serie te beluisteren. In HiphopFM gaat Lisa Hoekstra op zoek naar het radioproof hiphopgeluid. Alle podcasts van Hiphop In Je Smoel zijn vanaf nu te herkennen aan de introtune die Terilekst speciaal ervoor produceerde.

Hiphop In Je Smoel zet zich al jaren in voor het nieuwste talent van Nederland. Vandaar wordt de Dropzone belangrijker. Het blijft de plek waar iedereen zijn eigen rap, zang en beats kan uploaden, maar is nu makkelijker vindbaar. En er komt een nieuw onderdeel in de Dropzone; iedere maand kiezen we de Drop van de Maand. De redactie bepaalt de tofste inzending en die krijgt een prominentere plek op de website en zal onder de loep genomen worden door een journalist! Wie weet beland je met jouw track wel in onze Spotify-playlist!

Uiteraard blijven ook populaire onderdelen bestaan. Die zojuist genoemde Spotify-playlist blijft op de homepage, net als alle categorieën; magazine, street art en educatie. Want al is het uiterlijk flink veranderd, de missie blijft hetzelfde; het stimuleren van de (inter)nationale hiphopcultuur in al haar uitingsvormen.

We hopen dat je meerolt.

Hiphop In Je Smoel. Puur sinds ’99.

Geplaatst door bowie op 23 november 2022