Hiphop In Een Notendop: Maart 08

HIJS-radio

De afgelopen maand waren de volgende artiesten te gast bij HIJS-radio:

07 maart: Creature
14 maart: Pete Philly & Perquisite
21 maart: Audio Elixer en DJ Luuksaflex
28 maart: Risskant de Woordvoerder

De afleveringen zijn tot een paar weken na de uitzending hier te checken.

Nieuwe releases

Surya & Timmy V EP (Download & Meer Info)
Gastbijdrages van: Dax, Robian, Regga, Patrice, Greg Kerkwerper

Furiuz Stylez – Beter Laat… Dan Nooit Mixtape (Download & Meer Info)
Gastbijdrages van o.a.: Zo Moeilijk, Radja, Extince

Various Artists – Het Wapen Van Haarlem (Meer Info)
Bijdrages van o.a.: TrackAddicts, Sluwe Voszz, GNM Gnoom

Tim Beumers – Il Principe (Download & Meer Info)
Gastbijdrages van o.a.: Hairo, Turk

DRT – Pennevrucht EP (Download & Meer Info)

MC Remon – FriesStyle (Meer Info)

Ander nieuws

– Fitna heeft ook binnen hiphopland het einde van deze maand de gemoederen flink bezig gehouden. De PVV’er wilde een afbeelding van de moordenaar van Theo van Gogh, Mohammed B laten zien, maar liet een foto van Salah Edin zien. Ilja Meefout, maker van de foto, denkt na over mogelijke stappen en Salah Edin eist internationale rectificatie.

– Het levensverhaal van Notorious BIG wordt verfilmd. Art-housemaatschappij Fox Searchlight laat dat weten nadat het voor de hoofdrol een geschikte acteur (rapper Jamal Woolard uit Brooklyn) heeft gevonden.

– Deze lente released Prince Paul een uniek album. Baby Loves Hiphop is een album speciaal ontwikkeld voor kinderen. Over originaliteit gesproken.

– Deze maand is rapper 5th Season uit Coevorden om het leven gekomen na het uitgaan in zijn woonplaats. 5th Season stond bekend als hardcore hiphopliefhebber die werkelijk alle parties afging in het land. Ook heeft hij in de finale op Spitt gestaan en stond hij onlangs nog op het verzamelalbum Helm Verplicht.

– Helaas was er deze maand nog een dode te betreuren binnen de Hiphopscene. Ditmaal is Kenny Lou van de NY-crew Screwball overleden aan een astma-aanval.

– Iedere 2e zondag van de maand kun op je Lijn5.com intunen voor African Hiphop. Verwacht dikke hiphop en aanverwante muziekstijlen die gerelateerd zijn aan Afrika of van Afrikaanse origine. Het programma wordt gepresenteerd door initiatiefnemer Thomas “J4” Gesthuizen, rapper/acteur GMB & DJ Threesixty (Pan Africans).

– Met een album dat 24 april in LVC (Leiden) gepresenteerd wordt, wilt State of Mic opkomende artiesten een platform bieden. De State of Mic-cd zal bijdragen bevatten van Nederlandse en Gambiaanse artiesten, waarmee een internationaal uitwisselingsproject is opgezet. Het publiek bepaald welke twee Nederlandse artiesten State of Mic Gambia mogen bezoeken om met artiesten daar een track en een bijbehorende videoclip op te nemen.

– Festival Van Eigen Bodem in Zwolle richt zaterdag 5 juli ter ere van het vijfjarige bestaan speciaal een podium in voor Nederlandstalige hiphop. Rico (Opgezwolle) en Blaxtar zullen het podium programmeren en hosten.

– Concrete heeft de Grote Prijs van Zuid-Holland in de wacht gesleept. Hij wist hierbij Jimmy G en Jay Jay voor te blijven die respectievelijk 2e en 3e werden. Concrete wist behalve de jury ook het publiek te overtuigen en won dan ook nog eens de publieksprijs.

– – Creatievelingen kunnen zich weer laten gelden op Black Soil. Filmmakers kunnen tot 16 juni hun film, documentaire, korte of animatiefilm insturen voor de 6e edite van het Black Soil filmfestival.

Kort nieuws over buitenlandse releases

The Game’s nieuwe en derde album LAX ziet hoogstwaarschijnlijk 24 juni het levenslicht – Lil’ Wayne maakt 13 mei Tha Carter trilogie compleet met het derde deel – Raw Footage, het 9e album van Ice Cube, komt 17 juni op zijn eigen label uit – Method Man & Redman brengen komende zomer Blackout 2 uit –

Geplaatst door bowie op 1 april 2008