Hiphop in Een Notendop: Februari 08

Nederlandse rappers krijgen steeds vaker de kans om in het buitenland workshops te geven en optredens te doen. Deze keer is de beurt aan Darryl en Sjaak die via Mundial Productions op weg gingen naar Tanzania.

Nederland krijgt een nieuwe hiphopcommunity die “De Lowdown” gaat heten en te vinden is via Myspace. Het moet een plek worden waar alle aspecten op het gebied van hiphop en aanverwante muziekstijlen binnen Myspace te vinden zijn.

Er waren wederom diverse releases in februari, hieronder vind je een overzicht:
FreakyFreek – Dubbel-F (meer info)
Stripe – Spitzofreen (meer info)
Guttermouff Music – Stem Op Schrift (meer info)
Active – De Kringen EP (meer info)
Pluspunt – Kinderspel (meer info)
Twee Ons – DieVerzen (meer info)

Talentvolle acts die exposure zoeken kunnen zich weer inschrijven voor diverse competities waaronder de Oogst van Overijssel en Wanted. Er zijn geldprijzen, optredens en studiotijd te winnen dus als dit iets voor jouw is check:
meer info
en
meer info

Pete Philly & Perquisite blijven aan de weg timmeren.Het album Mystery Repeats van Pete Philly & Perquisite werd door het Duitse Visions Magazine uitgeroepen tot de nummer 1 Visions Soundcheck. Hoge bomen vangen blijkbaar nog steeds veel wind, want BangBang reageerde in een interview met dagblad Spits op een oude uitspraak van Pete “Silly” waar hij aangaf dat je als rapper niet van de straat hoeft te komen en dat je best intellectueel kunt zijn. BangBang dacht er het zijne van en concludeerde hieruit dat rappers van de straat niet intellectueel kunnen zijn.

Na een lange afwezigheid op party gebied kan HIJS melden dat er op 22 maart de samenwerking wordt aangegaan met Meet the Streets wat resulteert in: Meet the Streets Party vs Hiphop In Je Smoel. Met diverse acts en DJ’s waaronder Audio Elixer, Zo Moeilijk, DJ DNS en Mace kan je los gaan vanaf 23:00 voor slechts 10,-

De filmmaker Tony Silver van de legendarische graffiti-film Style Wars die in 1983 verscheen overleed op 1 februari. Vergeet dan ook zeker niet de website te bekijken.

Hiphop mag in Nederland dan wel nog steeds enorm groeien, het boekingskantoor Fillin’ da Gap sluit na 10 jaar toch haar deuren: “de koek op en de rek er uit. Kortom, het is tijd voor wat anders.”

Het was weer een drukke maand bij HIJS radio want INF, PerCeptie, Kapabel, DJ Irie, Rudebeats, Bazz, Maximus, DJ Mseize en Pluspunt kwamen langs bij Kink FM. Daarnaast was er ook een nu al legendarisch interview met Billy Danze (MOP) inclusief sirenes.

Opnieuw werd Rakim afgelast vanwege paspoortproblemen, laten we hopen dat het management leert van zijn fouten en het niet opnieuw in zijn hoofd haalt om Rakim ‘proberen’ te boeken. Alvast bedankt namens HIJS.

Geplaatst door bowie op 14 maart 2008