Hip Hop at it’s best

Dat je niet altijd in de randstad moet zijn voor dope hiphop bewijzen vooral de steden Tilburg en Eindhoven al een aantal jaren. Dit keer vond de party Hiphop at it's Best plaats in Sneek, HIJS was hierbij.

Dat je niet altijd in de randstad moet zijn voor dope hiphop bewijzen vooral de steden Tilburg en Eindhoven al een aantal jaren. Deze keer trok ik richting Sneek waar de schaatsen trouwens alweer bijna uit de kast werden getrokken. Daar stond namelijk een dope hiphopavond gepland in de vorm van: Mista Sweet & DJ Knowledge, Elgee da Enforcer & DJ Sniper, Paulo voor de B-boys en de headliner uit Zweden Looptroop. Dit zou trouwens het enige echte optreden van Looptroop in Nederland zijn.

Het SWOT Team (Mista Sweet & DJ Knowledge) mochten de avond openen en zo een poging doen de aanwezige headz in beweging te krijgen. Jammer genoeg bleven de meeste headz tegen de muur hangen. Gelukkig was de zaal na wat B-boy werk van Paulo aardig vol gelopen en de local B-boys deden ook hun ding.

De host Bandit vroeg de aandacht want het was tijd voor een local act: MC Elgee Da Enforcer samen met DJ Sniper achter de stalen wielen. De zaal zag er goed gevuld uit en het zag ernaar uit dat de party echt van start zou gaan.
Jammer dat MC Elgee Da Enforcer (al bezig sinds de jaren 80) zeer slecht verstaanbaar was dus echt veel wijzer van zijn show werd ik niet. Ik moet er wel bij vermelden dat het geluid misschien niet optimaal was maar dat neemt niet weg dat deze MC nog steeds een behoorlijk accent heeft. Nee, zijn show was op geen enkele manier bijzonder te noemen.

Wat in ieder geval in positieve zin opviel was de strakke tijdsplanning van deze avond echt alles begon perfect op tijd en er waren maar korte pauzes tussen de acts door het betere werk dus!

Looptroop was gekomen om hun laatste cd The Struggle Continues te promoten en dat was al vrij snel duidelijk. Het publiek had er trouwens lekker veel zin in en was opmerkelijk al vrij snel bij de les. De energie droop van Looptroop af en 1 ding was zeker ze zouden Sneek niet zonder een volwaardige show te hebben neergezet verlaten. De show zat lekker strak in elkaar en als ik hun show vergeleek met die op Planet Rock in 2000 vond ik Looptroop een stuk volwassener on stage staan en koste het hun niet al teveel moeite om hun lyrics over te brengen. Er gingen weinig dingen fout en de publiek participatie verliep feilloos. Tracks die o.a. gedaan werden waren: Looptroopland,Struggle Continues, The Long Arm Of The Law, Looking For Love en ook de aangepaste versie van Big In Japan (Big In Sneek) mocht niet ontbreken.

Het moge duidelijk zijn deze show stond als een huis en deze had menige zaal in andere hiphopsteden compleet weggeblazen. Na het optreden draaiden het SWOT Team nog wat dope plaatjes maar het energieke publiek zocht vermoeid maar voldaan de dichtstbijzijnde bar op en zo eindigde een hiphopjam met een goede sfeer in een koude vrijdagavond in Sneek met nog een lange terugweg te gaan.
 

Fixtures
Hoogtepunt(en): Looptroop
Dieptepunt: het publiek dat laat op gang kwam
Bier: ?
Garderobe: 0,50 euro
WC: gratis
Fotograferen: ja
Geluid: matig
Bezoekers: +/- 200
Damage: 9 euro vvk / 10 euro aan de deur
Cijfer: 7.5

Meer info: http://www.str8ace.com/

&

Meer info: http://www.looptroop.nu/

Geplaatst door bowie op 9 december 2002