HIJStakkies gaat filosofisch met Jenny Janssens

Ondanks wat technische problemen, haperende mics en vastlopende laptops is het toch weer gelukt. Vanuit hun eigen huizen krijgen HIJS-redactieleden Bowie van Loon en Jaap van der Doelen Skype opnieuw aangezwengeld, en weten ze verbinding te leggen met gast Jenny Janssens. Aflevering vier is hier!

Concertfotograaf, muziekrecensent en aanstormend filosoof Jenny Janssens sluit aan bij Bowie en Jaap om muziektips te delen. In ‘Classic of Niet’ proberen ze te bepalen of het inmiddels vier jaar oude album ‘Konnichiwa’ van Skepta inmiddels het C-woord mag dragen. Daarnaast bespreken ze de Chicago Bulls documentaire en de opvallende muziekkeuzes daarin, en stellen zij uiteindelijk de vraag waar Jenny’s scriptie om draait: ‘Wat doen we met het werk van immorele artiesten?’

Dat alles, en natuurlijk een heleboel tunes van o.a. Spanker, Glass Animals, Chris Crack, TheColorGrey, Black Thought, Skepta en Beastie Boys! HIJStakkies seizoen 3, aflevering 4, is nu te beluisteren via onder meer Pocket Casts, Stitcher, Apple Podcasts en Spotify.

Geplaatst door Jaap van der Doelen op 2 mei 2020