Spraakuhloos biedt al jaren een (reizend) podium voor artiesten om zichzelf in elke gewenste kunstvorm te uiten. Zelfexpressie, verbinding en inspiratie staan daarbij centraal. Voor hun nieuwste project werkt de organisatie, die zijn oorsprong vindt in Rotterdam, samen met POW! WOW! Rotterdam en daar zijn we maar wát trots op. Diverse spoken word-artiesten maken de komende tijd een voordracht bij verschillende muurschilderingen die in september zijn gerealiseerd.

In de achtste aflevering werpt Azula haar blik omhoog in de Paul Krugerstaat, richting de schildering van Chas Loveletters.

Kijkend naar de liftschacht waar Chas de tekst ‘Different Travelers, Same Boat’ in kleurrijke letters op schilderde, ziet Azula de zon aan de hemel staan. Een zon die schijnt op ons allemaal, waar we ons in het leven ook bevinden. Het laat haar benadrukken dat er onderweg naar onze bestemming nog altijd meer zou moeten zijn dat ons bindt, dan dat ons verdeelt. “Maakt het uit waar we vandaan komen als we nu toch op dezelfde plek zijn?”

Meer Hijs Poetry, Rotterdam