HIJS vertegenwoordigt Rewriters tijdens Keith Haring Weekend in de Kunsthal

Aankomend weekend is het ‘Revival of the Eighties’ Keith Haring Weekend in de Kunsthal te Rotterdam. Op zaterdag 10 en zondag 11 oktober is daar van alles te doen. Er worden verschillende lezingen en workshops gehouden, rondleidingen worden gegeven en er is van alles rondom street art en dans georganiseerd. Tussen dit alles door komt DJ Git Hyper van DemonFuzz-Records draaien om voor een echte Eightiessound te zorgen.

Ook Hiphop In Je Smoel is met het Rewriters 010-team in de Kunsthal te vinden. Op zaterdag 10 oktober organiseren we bijvoorbeeld de workshop ‘Make your own Tote-bag’. Zoals de naam natuurlijk al zegt, is het een workshop waarbij je je eigen Tote-bag kunt ontwerpen. De linnen tasjes waren in de jaren 80 een grote hype en ook nu zijn ze weer steeds meer in het straatbeeld terug te zien. Onder begeleiding van straatkunstenaars Vinze en LuckyDubz kun jij tijdens die workshop je eigen unieke tas maken. Daarnaast gaan de twee graffitiartiesten een drawing battle met elkaar aan door hun kunsten te tonen op ‘metroborden’. En of dat nog niet genoeg is, organiseert Rewriters 010 die dag ook nog een sneak preview van de nieuwe graffiti-route door Rotterdam. Een rondleiding die je de binnenstad laat zien aan de hand van de graffiti en street art die er te vinden is. Zowel oude als nieuwe kunstwerken worden getoond.

Naast je eigen Tote-bag maken, is er ook een workshop onder leiding van de kunstenaars van Opperclaes, waarbij je met echte ‘old skool’ middelen een protestaffiche kunt maken. Verder worden er verschillende lezingen gehouden. Filosoof dr. Gijs van Oenen vertelt over de parallellen tussen de grimmige jaren 80 en nu, kunsthistoricus Sandra Smets gaat in op politieke kunst in de openbare ruimte, van Keith Haring tot de huidige kunstenaars. En naast de Rewriters 010-rondleiding kun je ook met een gids van UrbanGuides en een straatkunstenaar op pad om kennis te maken met het werk van Keith Haring.

Ook het HipHopHuis is komend weekend in de Kunsthal te vinden. Jonge breakdancers geven er demonstraties en workshops. Naast al deze activiteiten wordt er ook nog de documentaire The Universe of Keith Haring van Christina Clausen getoond. Kortom: genoeg te doen dus! Rewriters verwelkomt jullie dan ook graag op zaterdag 10 oktober in de Kunsthal om te laten zien waar zij het afgelopen jaar zo hard aan gewerkt hebben.

Voor de activiteiten kan niet vooraf worden gereserveerd. Aanmelden voor workshops en rondleidingen vindt plaats op de dag zelf in de Kunsthal.

Vind hier meer info over het Keith Haring Weekend!

Geplaatst door Jaap van der Doelen op 7 oktober 2015