HIJS Lights: licht- en videospektakel rond het Rotterdamse Afrikaanderplein

De afgelopen twee jaar zette HIJS met POW! WOW! Rotterdam de Afrikaanderwijk op de kaart als hotspot voor street art. Vele mural artists werd de kans geboden een muur of een ruimte te schilderen. Met de snelle technologische ontwikkelingen konden we niet anders dan het een digitaal vervolg geven. Van 18 december tot en met 15 februari bieden we tijdens de donkere dagen een nieuw podium aan digital artists, onder de noemer HIJS Lights!

Op en rond het Rotterdamse Afrikaanderplein (op vijf locaties) en op de gevel van het Santos-gebouw op Katendrecht worden dan de mooiste grafische kunstwerken en animaties geprojecteerd. Het mooiste nieuws; vanaf nu is er een open call voor kunstenaars die daaraan deel willen nemen. Het is dus mogelijk dat naast de al geselecteerde kunstenaars ook jóuw werk deze winter te zien is ‘op Zuid’!

Het streven is om kunstenaars, zeker tijdens de koude winterdagen, een mooi podium te bieden om hun werk te etaleren. Ook voor hen levert de corona-pandemie een moeilijke tijd op. De open call biedt eenieder de kans om geselecteerd te worden om op diverse drukke plekken in Rotterdam-Zuid zichtbaarheid te genieten. Er zullen minimaal vijftien kunstenaars worden gekozen. Zij zullen worden toegevoegd aan een lijst bijzondere kunstenaars die door de organisatie samengesteld is. De eerste bevestigde deelnemers zijn Tuig Oma, Mr. June, Eveline Schram, Rauwkost Collective en Xaviera Altena. Meer namen volgen binnenkort!

Update 27-11: er zijn nieuwe namen bekend! Ook Jelmer Noordeman, Nina Fernande, Daan Botlek, Shinyoung Kim en Naamlooozz zullen werken tentoonstellen tijdens HIJS Lights!

De HIJS Lights-werken zijn tussen 18 december en 15 februari dagelijks te zien, tussen 17:00 en 23:00. Indien je geselecteerd wordt, houd er dan rekening mee dat de door jou gemaakte animatie uiterlijk 7 december klaar moet zijn. De animatie hoeft niet specifiek voor dit project gemaakt te zijn. Op 18 december gaat ook de nieuwe update in de Rewriters010 app live, zodat je een mooie combinatie kunt maken tussen murals (als het licht is) en video (in het donker)! Alle info lees je binnenkort op hiphopinjesmoel.com.

Formulier is niet meer beschikbaar!
Geplaatst door Jaap van der Doelen op 24 november 2020