Laxmi Manuela en Tim Sake lieten hun stijlen clashen tijdens de HIJS Hook-up

Tijdens de HIJS HOF Hook-ups laten we normaliter twee kunstenaars hun gang gaan op de HOF in Crooswijk. Maar omdat we in Nederland leven en er ook in Rotterdam dus niet zoiets bestaat als goed weer-garantie, verhuizen we zo nu en dan naar onze eigen opslagloods. Zo ook tijdens de eerste editie van 2022, waar Laxmi Manuela en Tim Sake elkaar troffen.

Tijdens deze unieke hook-ups gaat onze curator Daniël Claessens op zoek naar twee Rotterdamse kunstenaars die zich allebei in andere cirkels begeven. Daardoor ontstaan overwachte combinaties en worden kunstenaars uitgedaagd om buiten hun comfort zone te treden. Zo werken ze samen met een kunstenaar die totaal ander werk maakt, aan een uniek kunstwerk. Er wordt kennis uitgewisseld, technieken besproken en van elkaar geleerd. Maar het belangrijkste is dat de kunstenaars een plek hebben waar zij ongestoord hun gang kunnen gaan en samen kunnen ‘jammen’.

Het canvas was tijdens de eerste editie van dit jaar voor Laxmi Manuela en Tim Sake. Hun style clash resulteerde in een prachtig werk dat taboe-doorbrekende kunst combineert met een unieke caligraffiti-achtige stijl. Zien? Scrollen maar, door die foto’s van Gina Saad!


 


Geplaatst door bowie op 28 februari 2022