High & Mighty – Air Force 1

Mr. Eon en DJ Mighty Mi zijn inmiddels een bekend duo. Na hun debuutalbum op Rawkus Records zijn ze bezig gegaan met hun eigen Eastern Conference label. En dit is een van de resultaten, check it…

Deze nieuwe EP is de derde release op het label. Mr. Eon en Mighty Mi namen samen met Cage het Smut Peddlers album op. De derde release was een verzamelaar met up-and-coming artiesten zoals Copywrite.

Copywrite doet dit keer mee op de track "Cant Deny That" geproduceerd door de voor mij onbekende Reef. Beetje vreemd dat er gastproducties zijn als je zelf een producer in de gelederen hebt. GangStarr lost dat beter op, Premier doet alle Gangstarr producties en als Guru solo gaat is er plaats voor andere producers. Copywrite is overklast Mr. Eon "I drop bars like a recovering alcoholic" op het over het algemeen zeer redelijke nummer. "Artillary" is een vet door J-Zone geproduceerde track. Het enige nadeel van het nummer is dat J-Zone niet rapt maar als dat het geval was had het album misschien weer iets teveel weg van een verzamel album want op het volgende nummer "Dont Wanna" zijn alweer gastrappers te horen. Havoc van Mobb Deep komt samen met RA The Rugged Man. Een redelijke track geproduceerd door Ayatollah.
Na vier tracks is het eindelijk de buurt aan DJ Mighty Mi. Hij produceerde "Mighty Mi In The Lands of Deads". Een heel vet nummer met Mighty Mi die aardig tekeer gaat op zijn turntables. "More-in-Outs" is deel 2 van In Outs op Homefield Advantage, weer samen met Smut Peddler Cage. De beat is bijna hetzelfde als deel 1, iets rustiger. Ze hebben toch een erg vet deel 2 ervan gemaakt. Na het dope "Illadel Jack Move" en het middelmatige "Whats After" is het album alweer afgelopen.

Ik weet niet hoe High & Mighty dit noemen maar ik vind niet dat het meer dan de titel EP verdient. Ik zou absoluut geen 20 euro voor deze kleine 30 min muziek betalen. Al met al wel een leuke EP, niet baanbrekend. Het is tijd voor Copywrite om iets uit te brengen.

Tracklist:
01. Two Minute Drill (Intro)
02. Nowhere to Hide At feat Copywrite
03. Artillery
04. You Don’t Wanna F*ck Wit
05. Mighty Mi in the Land of Deadstock
06. And Then (Skit)
07. More in Outs
08. Illadel Jackmove
09. Hedley (Skit)
10. What’s After

Meer info: http://www.easternconferencerecords.com

Geplaatst door bowie op 31 december 2001