Hier zijn onze muzikale tips voor Down The Rabbit Hole 2024

Down The Rabbit Hole geldt als een van de meest sfeervolle en veelzijdige festivals van het land. In de idyllische Groene Heuvels, een recreatiegebied nabij Beuningen, wordt alles as we speak in gereedheid gebracht om naar binnen te huppelen als konijnen, op zoek naar de mooiste parels uit binnen- en buitenland. Het is te hopen dat de regen zich de komende dagen rondom Gelderland heen beweegt, zodat het terrein niet dezelfde problemen krijgt als de parkeerplaats. We zetten alvast onze vijf must see’s op een rij voor aankomend weekend.

RAYE (vrijdag 5 juli, 19:00 @ Hotot

Songschrijver, producer, zangeres; RAYE loopt de kantjes er bepaald niet vanaf. Aanvankelijk vooral ten dienste van anderen, maar in toenemende mate voor zichzelf. Afgelopen jaar piekte ze met wereldhit Escapism en het indrukwekkende My 21st Century Blies – een in r&b, soul, dancepop en jazz gemarineerde betekenisplaat die haar direct verhief tot ster. Dit boegbeeld van generatie Z heeft een acrobatische superstem, die je na Lowlands ook op het jongere zusje DTRH kunt aanhoren!

Sef B2B Faisal (vrijdag 5 juli, 19:00 @ The Bizarre)

Sef is dit jaar de special guest van Down The Rabbit Hole, dus hij zal meerdere keren opduiken op de podia. Zo opent hij het grootste podium met het El Salvador Ensemble, maar speelt hij ook een B2B dj-set met Faisal. Aanvankelijk was dat nogal een weirde combo, maar na Vlag en IJsland – het album dat de Belgische muzikant voor Sef en Abel produceerde – zo logisch als 1+1=2. Ze beloven elkaar op te jutten met het heetste uit elkaars platenkoffers. Gepeperde classics tot deepcuts. Zin in!

Noname (vrijdag 5 juli, 23:45 @ Fuzzy Lop)

Een onrustige jeugd in Chicago en voortwoekerend racisme maakten van Fatimah Nyeema Warner alias Noname een strijdbare rapper en activiste. Sinds debuutmixtape ‘Telefone’ en het oprichten van de Noname Book Club is haar handelsmerk bekend. Een unieke en soms razendsnelle flow, ingekleurd met oprechte verontwaardiging dan wel beteugelde agressie. Die opvallende stijl floreert op een loom-jazzy ondergrond waar neosoulsister Erykah Badu allerminst patent op heeft. Sterker nog, nieuwe langspeler ‘Sundial’ is onmiskenbaar Noname: elke track is spatzuiver afgevuurd, recht tussen de ogen.

Kneecap (zaterdag 6 juli, 20:30 @ Fuzzy Lop)

Kneecap, een angstaanjagend welbespraakte rapgroep uit Belfast, combineert vloeiend Iers met Engels, satire met bewuste teksten en realiteit met absurditeit. Hun stem komt luid en duidelijk uit de vaak verwaarloosde delen van Noord-Ierland en spreekt in een taal die te vaak wordt genegeerd. Ze brengen een opwindende en unieke mix van krachtige presentatie, humor en charmante stijl, die doet denken aan het vroege werk van Eminem, aldus de LA Times.

Amaarae (zondag 7 juli, 18:00 @ Fuzzy Lop)

Niets kriebelt zo lekker aan de donshaartjes in je gehoorgang als die kraakheldere, iets kinderlijke stem van de Ghanees-Amerikaanse Amaarae. Niet gek dus dat haar liedjes juist in 2020 als een virus om zich heen grepen, toen we allemaal thuiszaten met een koptelefoon op onze harses. Live komt haar muziek gelukkig minstens zo goed uit de verf. De mix van R&B, pop en alté (een West-Afrikaans alles-op-een-hoopgenre dat onder meer dancehall, reggae en afrobeat herbergt) wordt fabelachtig bijeengehouden door – daar is hij weer – die uit duizenden herkenbare stem.

Mocht je naar DTRH ’24 willen en nog geen tickets hebben: op de doorverkoop-site van Ticketmaster dalen de kaartjes nu in prijs. Thank us later.

Geplaatst door bowie op 3 juli 2024