Het tweede seizoen van podcastserie ‘Tekstuur’ opent met Adeiye Tjon

Het tweede seizoen van Tekstuur begint vandaag! Marco Martens gaat opnieuw in gesprek met spoken word-artiesten over hun favoriete tekstfragmenten. In deze aflevering is dat MC Complex a.k.a. Adeiye Tjon, en licht hij werken van o.a. Last Poets en Special Ed uit.

MC Complex a.k.a. Adeiye Tjon was jarenlang een van de drijvende krachten achter Live on the low. Hij presenteerde de categorie Hiphop bij de Grote Prijs van Nederland en werkte als coach voor Poetry Circle Nowhere. Als klein jochie gluurde hij door de coulissen naar de theaterstukken van zijn vader en momenteel staat deze schrijver en performer vooral op het podium als mc bij jazztrompettiste Saskia Laroo.

Schrijver en presentator Marco Martens gaat namens Hiphop In Je Smoel in gesprek met spoken word-artiesten over hun favoriete tekstfragmenten. Welke boeken, gedichten, tracks, theaterteksten en speeches maakten op hen de meeste indruk? En waarom? In Tekstuur duiken we die bronnen in. En: uiteraard een S/O naar Winio voor de theme song.

Tekstuur is te beluisteren via Apple Podcasts, Spotify, en allerlei andere plekken waar je podcasts checken kan.

Geplaatst door Jaap van der Doelen op 29 januari 2020