Het tiende deel in Westside Gunn’s mixtape-serie ‘Hitler Wears Hermès’ komt eraan

Het is inmiddels half oktober geweest. De dagen worden donkerder, de paden zijn bezaaid met bladeren én… de pompoenen worden uitgehold. En al zei Westside Gunn eerder dat zijn in twee delen opgesplitste part 8 van Hitler Wears Hermès de laatste in de serie zouden zijn; bloed kruipt waar het niet gaan kan. Naast zijn nieuwe album Michelle Records werkte hij afgelopen jaar ook aan de grote finale van zijn beruchte mixtape-reeks. Deze Halloween kun je luisteren naar ‘HWH10’, en die staat in ieder geval bomvol dikke featurings.

Het is inmiddels een van de tradities met Halloween, naast verkleed langs de deuren gaan voor snoep en pompoenen in huis halen. In het weekend van de in Amerika populaire feestdag dropt Buffalo kid en Griselda-chief Westside Gunn een nieuwe plaat. Hij trakteert al sinds 2012 bijna jaarlijks op nieuwe muziek. In de vorm van de mixtape met een van de meest controversiële titels ooit.

De meest grimmige en flyest shit

In een mini-docu vertelde hij over de titel Hitler Wears Hermès: “Ik wilde komen met de meest grimmige en flyest shit. Weet je, iedereen gebruikte al ‘The Devil Wears Prada’, en ik wilde het gewoon omdraaien. Ik wilde gewoon dat mensen zouden zeggen: “Yo, die shit is gék en fly op hetzelfde moment.”

De oorspronkelijke mixtape, die uit 2012, is de kortste van de hele serie. Die tape bevat slechts zes tracks, waarvan twee originele producties. Westside Gunn rapte toen nog veel op bestaande instrumentals. Een ervan was Rayful’s Plug, met de beat van Telescope (het origineel is van Wiz Khalifa en 50 Cent) eronder. Mocht je die nog nooit hebben gehoord, raden we je aan die tape aan te slingeren. Om je vervolgens nog vóór Halloween helemaal naar HWH8 Side A en Side B te werken.

Dan ben je op 28 oktober helemaal ready om een tape te beluisteren waarvoor Gunn beats ter beschikking kreeg van Alchemist, Swizz Beatz en RZA. Vocale featurings zijn er ook, en niet de minste; onder meer Run The Jewels, Black Star (Talib Kweli & Yasiin Bey), Raekwon en Ghostface Killah zullen op de grande finale van de serie te horen zijn. Voor de fanaten van fysieke geluidsdragers voegde hij er in een interview met Peter Rosenberg prompt aan toe: “I’m looking at all of that, like a crazy art piece, do a real limited, special 10-box of it and go crazy.”

Holy shit. Weet je ook alvast wat je voor jezelf onder de boom kunt (laten) leggen eind december.

Geplaatst door bowie op 18 oktober 2022